Avem – Meridiem

Facebookrssmail

Avem is een nieuwe rockband die zich aan de experimentele kant van het metal-spectrum bevindt. Hoewel de basis Oostenrijk is, komen de bandleden uit heel Europa. Zangeres Nora Bendzko uit Duitsland, gitarist Reece Tyrrell uit Australië, drummer Seppo is Fins, toetsenist Manu Sharma heeft een Indische achtergrond en eigenlijk alleen de bassist Florian is Oostenrijks. In 2015 pas gestart en pas één EP verder acht de band het tijd voor zowel een platendeal met Wormholedeath Records als ook nu al een volwaardige debuutplaat. En deze is dan weer opgenomen in Italië in de RealSound studios. 

Heeft bovenstaande internationale aanpak nu geleid tot een mooie cd is dan de belangrijkste vraag? Nou nee, daar kan ik kort over zijn. De sound is wat blikkerig en de nummers blijven nou ook niet direct hangen. En ook na herhaaldelijk draaien, wat ik eigenlijk niemand echt aanraad, behalve familie en vrienden, wordt het geen topper. Grootste obstakel in het luisterplezier is zangeres Nora. Haar stem is gewoon niet fijn om naar te luisteren. Een soort schorre klank, gespeend van warmte en emotie, die me totaal niet kan bekoren. De basic productie verbloemd hieraan ook verder niets helaas. Muzikaal is het best okee wat er geboden wordt, met hier en daar wel lekkere solo’s en voldoende afwisseling. Maar een dik uur die zangeres aanhoren, is gun ik niemand. Op de nummers afzonderlijk ingaan, sla ik dan ook deze keer maar over. Geen enkele song bleef me bij, ook de twee lange nummers ‘Lost Cosmonaut’ en ‘Ldv’, respectievelijk 8.48 en 6.57, vielen niet echt op. 

Dus ik moet helaas concluderen dat dit geen aanrader is. Misschien is er een markt voor, maar is kan me niet voorstellen dat er in het zeer ruime aanbod in dit genre iemand zit te wachten op deze Avem. Daarvoor klinkt het allemaal veel te amateuristisch. Mooier kan ik het niet maken helaas. 
(40/100 – Wormholedeath Records)

TRACKLIST
01 Sun Chaser
02 How I Got My Wings
03 Bermuda
04 Star Gazer
05 Lost Cosmonaut
06 Phantoms
07 Earth Shaker
08 Whispers On The Wind Feat. Andreas Gammauf
09 Chernobyl
10 Storm Facer Feat. Alexander Hirschmann
11 Sonder
12 LDV

Line-up
Reece Tyrrell – gitaar
Florian Uhl – bas
Seppo Uhari – drums
Nora Bendzko – zang
Manu Sharma –keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ