Madhouse – Braindead

Facebookrssmail

Het is ook in de metal al enige jaren erg populair om na vele jaren niet meer bij elkaar geweest te zijn, de koppen weer bij elkaar te steken. Ook Madhouse, opgericht in 1987 en afkomstig uit het Duitse Hamburg, besluit in de winter van 2014 dat dat moest gebeuren. Naast de 4 originele bandleden completeert zanger Didi Schulz de lineup en kan er gewerkt worden aan een album. Dat album moet dan gelijk het debuut worden, want verder dan 2 demo’s was de band niet gekomen in de beginjaren. Debuut ‘Metal or die’ verschijnt in 2018 en nu 2 jaar later dan opvolger ‘Braindead’.

De band omschrijft hun stijl in hun bio als Teutoonse heavy metal, maar gezien het tempo in veel nummers kun je hier zeker ook speed/thrash metal aan toevoegen. ‘Braindead’ is een lekker heavy/speedmetal-album, inderdaad vrij teutoons klinkend, bands als Accept en Primal Fear doemen dan onder andere op.

Het venijn in dit album zit hem duidelijk in het tweede deel van het album, want hier vindt je onder andere de uitschieters ‘Who made you god’, ‘Knights of Avalon’ en ‘Oscar’, alle drie snelle nummers met heerlijk riff-en twinwerk en als uitsmijter nog het thrashende ‘Psycho God’ als remix van het afsluitende nummer van het debuut-album.

Met goede muzikanten en ook een goede productie kunnen we stellen dat Madhouse een prima album afgeleverd heeft. Bij een volgend album waarbij de wat gewonere/mindere nummers een hoger niveau hebben, zal de eindscore zeker hoger uitkomen. (77/100) (Iron Shield Records)

CD  Tracklist:

1. Break The Ice

2. Never Say Die

3. Who Made You God

4. Poisoned Blood

5. Braindead

6. Save Your Soul  

7. Last Man Standing

8. Knights Of Avalon

9. Oscar

10. Evil Fantasies  

11. Psycho God (Remix)

Band :

Didi ‘Shark’ Schulz – Vox

Carsten Krekow – Guitar

Thomas Gamlien – Guitar

Lars Rothbarth – Bass 

Paul Slabiak – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ