Cobra Spell – 666

Facebookrssmail

Cobra Spell is een all female sleaze rock glam band en bestaat uit een internationaal gezelschap. Cobra Spell is opgericht in 2019 door gitariste Sonia Anubis (ex-Crypta, ex-Burning Witches). Na het uitbrengen van de EP’s ‘Love Venom’ (2020) en ‘Anthems Of The Night’ (2022) is het nu tijd voor het debuutalbum ‘666’. Speelde Cobra Spell op de EP’s nog een mix van Classic Rock, traditionele Heavy Metal en 80’s Sleaze/Glam Rock is de balans nu doorgeslagen naar de 80’s Sleaze/Glam Rock.

Ik mis op ‘666’ het nummer ‘Flaming Heart’ wat in 2022 op single is uitgebracht en waarop Kristina Vega voor het eerst te horen was. Maar dit terzijde. Alle nummers met uitzondering van de ballad ‘Fly Away’ zijn lekker uptempo en worden naar een hoger niveau getild door Sonia Anubis die op ieder nummer een mooie solo uit haar gitaar weet te halen en samen met Noelle dos Anjos ook verantwoordelijk is voor de riffs die in je hoofd blijven zitten.

Ook Kristina Vega is een schot in de roos en laat horen dat ze tot de beste nieuwe lichting rock-zangeressen behoort. Uitschieters heeft ‘666’ niet. Alle nummers zijn van een hoog niveau en ontlopen elkaar nauwelijks. De ballad ‘Fly Away’ is goed maar haalt wel de vaart uit het album. Pluspunt voor ‘Love = Love’ waarin een mooie sax-solo is verwerkt. Strafpuntje voor ‘Warrior From Hell’ dat volgens Cobra Spell zelf geïnspireerd is door W.A.S.P. maar een riff bevat die schaamteloos gejat is van Kiss. Wel een lekker nummer overigens.

Iedereen die houdt van feel good 80’s metal moet dit album aanschaffen. Vernieuwend? Nee, maar wie maalt daar om als het zo goed uitgevoerd wordt als Cobra Spell doet. (88/100) (Napalm Records)

Tracklist

 1. 666 (1:07)
 2. S.E.X. (4:38)
 3. Satan Is A Woman (5:20)
 4. Hotline 666 (0:44)
 5. Bad Girl Crew (4:30)
 6. The Devil Inside Of Me (4:32)
 7. Fly Away (5:16)
 8. Love = Love (4:48)
 9. Love Crime (4:50)
 10. Warrior From Hell (4:41)
 11. You’re A Cheater (3:41)
 12. High On Love (5:17)

Lineup

 • Sonia Anubis – Guitars
 • Kristina Vega – Vocals
 • Roxy Herrera – Bass
 • Noelle dos Anjos – Guitars
 • Hale Naphta – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ