Gov’t Mule – The Tel-Star Sessions

Facebookrssmail

mule_telstar_lp-cover-artAan de populariteit van gitarist en zanger Warren Hayens lijkt momenteel geen einde te komen. Of het nu is met zijn band Gov’t Mule of zijn zoveelste side-project. De magie rondom zijn status zorgt ervoor dat velen alles wat uit zijn handen en brein komt, per definitie goed vinden. Voor het label Mascot/Provoque een prima reden de release productie rondom Haynes door te laten draaien. In deze hoedanigheid verschijnt in augustus het nieuwe album ‘The Tel-Star Sessions’. Het betreft nog niet eerder verschenen opnamen van tijdens de vroege zomer van 1994 in de Tel-Stars Studio te Florida. Voor Warren Haynes en de in augustus 2000 overleden Allen Woody was het oorspronkelijk een tijdelijke uitstap tijdens een sabbatical van The Allman Brothers. Inmiddels weten we dat Gov’t Mule in de ruim 20 jaar daarna is uitgegroeid tot een instituut en een vaste waarde is in de Southern, Blues en Jamrock.

Juist vanwege deze grote bekendheid is het best verrassend te noemen dat men, 22 jaar na dato, alsnog met deze opnames op de proppen komt. Zoals wel vaker bij Cd’s van Gov’t Mule horen we naast de songs van eigen hand ook een aantal covers op dit album. Daarbij zullen velen de nummers eerder hebben gehoord via eerdere platen en/of door de live optredens die in de voorliggende jaren voorbij zijn gekomen. Voor degene die pas de laatste jaren kennis hebben gemaakt met het instituut Mule is het echter een aangename gelegenheid om eens terug te gaan in de tijd en te horen waar de oorsprong vandaan komt en met welke muzikale intentie men in 1994 is gestart. Het geluid gaat meer de richting in van de power blues rock zoals we dat ook kennen van b.v. Jimi Hendrix en Cream, echter wel met dezelfde soulvolle zang van Warren Hayens.

Geef ‘The Tel-Star Sessions’ eens een aantal luistersessies de kans en laat je verrassen door deze versie van ‘Blind Man In The Dark’ of de ZZ Top cover ‘Just Got Paid’. Verstokte Gov’t Mule fans zullen het waarschijnlijk sowieso aanschaffen. Anderen nieuwsgierigen zullen het waarschijnlijk op de dag van de release datum al kunnen beluisteren via Spotify. Want ook daar bewijst Mule al jaren dat er niemand meer om deze geweldige band heen kan. Enige twijfel die rest is de noodzaak om deze opnames op de markt te brengen. Kennelijk hoort het op peil houden van de platenproductie ook bij het fenomeen instituut. (Mascot / Provogue 8/10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ