Devastator – Baptised in blasphemy

Facebookrssmail

Onlangs schreef ik al dat naast thrash blackened thrash bij mij steeds meer favoriet werd en dan is er niets mooiers als je weer een nieuwe parel in dat genre tegen komt. Deze keer betreft het Devastator, een kwartet uit het Engelse Derbyshire. De band is nog erg jong, want is pas in 2017 opgericht. Devastator onderscheidt zich van bijna alle andere metalbands, omdat zij na een demo in 2019 gelijk een live-album uitbrengen.

In de bio geeft de band beinvloed te zijn door bands als Venom, Motorhead, Slayer, Destruction, Bathory, Sodom en Hellhammer en geven zij aan dat het hun streven is de snelste en meest primitieve en smerige sonische aanval in te willen zetten.

Bij blackened thrash hoef je eigenlijk ook nooit uit te leggen waar de teksten over gaan, duivel, dood, seks, etcetera, daar is Devastator niet anders in, dus gelijk door naar de muziek.

En dan rijst nu dus de vraag of Devastator daar in slaagt ? De band slaagt er in ieder geval in om een heerlijk album af te leveren, al is het maar 25 minuten wel aan de (te) korte kant. Bij het luisteren naar opener ‘Howling night’ weet je na een minuut gelijk welk vlees je in de kuip hebt, een vuige blackened thrash-mix van Motorhead en Venom met flink wat rock and roll doorspekt. De uptempo opener wordt opgevolgd door het zeer snelle ‘Worship the goat’, wat door het hoge tempo qua gevoel wat meer richting Slayer gaat met een fraaie solo. ‘Hail of death’ is ultrasnel in de coupletten, afgewisseld met uptempo refreinen, na de break grunts en typische black metal passages. ‘Send them to hell’ en ‘Death slut’ zijn beiden hele korte, snelle in elkaar overlopende nummers van elk anderhalve minuut. ‘Spiritual warfare’ is door wat meer uitgesponnen stukken en het heerlijke gitaarwerk wellicht de uitschieter van dit heerlijke album.

Hoewel de band primitief en smerig wil klinken, is de productie toch van een vrij heldere mix voorzien met ook geregeld een prominente rol voor de bas, waardoor dit uitstekende album heel goed wegluistert. Devastator is absoluut een aanwinst voor de blackened thrash scene. (85/100) (Clobber Records)

Bandleden:

Thomas Collings – Bass, Vocals
Richard Bateman – Guitars
Chrstopher Whitehurst – Guitar
Jack Scarlett – Drums

Tracklist:

1                    Howling night
2                    Worship the goat
3                    Hail death
4                    Send them to hell
5                    Death slut
6                    Spiritual warfare
7                    Baptised in blasphemy

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ