Thundermother – Heat Wave

Facebookrssmail

Girlschool is onder de metalheads één van de bekendste all-female rock bands. Thundermother is ook zo een band, maar van een nieuwere generatie. Ook deze groep bestaat alleen uit dames en maakt onvervalste hard rock. Met ‘Heat Wave’ geven zij hun discografie een nieuwe toevoeging.

Thundermother is een Zweedse band die opgericht werd in 2010 door gitariste Filippa Nässil. In 2014 en 2015 bracht de band haar eerste twee studioplaten uit, zonder echt succes. Hierop besloten vier van de vijf leden dat het niet meer hoefde. Ze wilden niet meer op tour en stoppen met de band. Gelukkig was Nässil het hier niet mee eens en besloot te blijven vechten en ging op zoek naar vervangers. Die vond ze vrij snel in Guernica Mancini achter de microfoon, Emlee Johansson op drums en Majsan Lindberg die de baspartijen voor haar rekening neemt. Die brachten in 2017 het derde album uit en daar stond de kleine hit ‘Whatever’ op.

Nu volgt logischerwijs dan album vier: ‘Heat Wave’. Het album heeft zijn naam te danken aan hetgeen wat de band wil overbrengen.  ”Be Ready, Thundermother will come over you like a sound heat wave! We sweep you away with our sound energy, and our goal is nothing less than Rock ‘n’ Roll World Domination.” Dat belooft dus wat.

Het album is zoals je dat van Thundermother mag verwachten. Recht toe recht aan hard rock, catchy riffs en refreinen. Stilzitten is onmogelijk en het is moeilijk om de teksten niet mee te zingen. De rauwe stem van Mancini die wat bluesy klinkt lijkt gemaakt voor dit soort muziek. De ritmesectie klinkt wat strakker dan op de vorige plaat. Gitariste Nässil haalt met deze nieuwe plaat haar beste solo’s uit de kast.

Laten we even beginnen met de eerste single. ‘Driving In Style’ is een instant classic. Hard rock met wat punk invloeden, een refrein wat niet pakkender kan en dan is de heerlijke snelle solo om het af te maken. Dit nummer is perfect, geen overbodige dingen, geen dingen die missen. ‘Free Ourselves’ is het favoriete nummer van ‘Nässil. Het nummer gaat over dat we niet alles moeten doen zoals de wet ons voorschrijft. Mensen hebben ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. ‘Dog From Hell’ is een schoolvoorbeeld van pakkende riffs, refreinen en zorgen dat het publiek met de vuisten de lucht in gaan. Dat ze niet alleen up tempo nummers kunnen maken bewijzen ze met de krachtige powerballad ‘Sleep’. Deze komt met een korte, maar beladen solo.

Met 13 nummers misschien wat aan de lange kant, echt storen doet dat gelukkig niet. ‘Heat Wave’ is een erg goede, leuke plaat vol meezingbare, pakkende hard rock. Er heerst weer positiviteit en plezier binnen de groep en dat is hoorbaar. Thundermother is aan het groeien en dat is ze zeker gegund. Geen moeilijke akkoordenschema’s, geen ingewikkelde teksten. Vier akkoorden en pakkende ritmes en refreinen. Dit zorgt voor gegarandeerd voor een heerlijke live show en een groot feest in de zalen waar er geen stem overblijft aan het einde van de avond, behalve die van Mancini dan. (92/100) (AFM Records)


Line-Up:

– Filippa Nässil (Guitar)
– Guernica Mancini (Vocals)
– Emlee Johansson (Drums)
– Majsan Lindberg (Bass)

Tracklist:

01 – Loud And Alive
02 – Dog From Hell
03 – Back In ’76
04 – Into The Mud
05 – Heat Wave
06 – Sleep
07 – Driving In Style
08 – Free Ourselves
09 – Mexico
10 – Purple Sky
11 – Ghosts
12 – Somebody Love Me
13 – Bad Habits

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ