Irdorath – Denial of Creation

Facebookrssmail

Met ‘Denial of Creation’ brengt Irdorath de vierde langspeler uit. De uit het Oostenrijkse Karinthië afkomstige black metal band bracht het debuut, ‘Götterdämmerung (Zorn der Elemente)’, in 2007. In 2010 verscheen ‘Dekonstrukteur des Fleisches’ en het derde album, ‘I Am Risen’, kwam uit in 2013. ‘Denial of Creation’ verscheen op 23 juni via WormHoleDeath.

Het album opent met het nummer ‘Devoured by Greed’, een nummer met een sterke riff als basis. Het herkenbare en melodieuze gitaarwerk en de goede vocalen van enig origineel bandlid Markus Leitner maken dit tot een zeer aantrekkelijke opener. Een basloopje opent ‘Trail of Redemption’, een nummer met verschillende tempowisselingen dat vooral opvalt door het sterke drumwerk van Thomas Leitner.

Opvallend sterke nummers als ‘The Curse That Haunts the Earth’, dat opent met een akoestisch stukje en zich ontwikkeld als een fijn mid tempo nummer met hier en daar een goede versnelling en lekkere melodieuze gitaren. De nummers van Irdorath hebben als basis een heavy / thrash metal riff, iets wat duidelijk opvalt in een nummer als ‘Purification’. De rauwe vocalen en de drum ritmes / blastbeats geven de nummers het zwarte, duistere van het black metal genre mee.

Sterke nummers als ‘Covenant of the Unbounded’ en ‘Blessings from Above’ komen voorbij waarbij vooral laatstgenoemde verrast door de fijne up tempo stukken. Titelnummer en laatste officiële track ‘Denial of Creation’ is wat men bij aanvang gerust een black metal ballad mag noemen, het nummer ontwikkeld zich met een tempoversnelling waarbij het vooral de vocalen van Markus Leitner zijn die het hem doen. Het bonus nummer ‘Die Rache des Baumes’ komt van de demo uit 2006 en staat ook op de debuutplaat en past goed bij het overige werk op dit album.

Het vierde album van Irdorath,  ‘Denial of Creation’, is een sterk en toegankelijk black metal album geworden. Solide composities met sterke drums en heerlijke en smerige vocalen.

(83/100, WormHoleDeath)

Tracklist:
1. Devoured by Greed 06:00
2. Trail of Redemption 05:09
3. Sacred Deception 05:54
4. The Curse That Haunts the Earth 05:19
5. Purification 06:15
6. Covenant of the Unbounded 04:20
7. Blessings from Above 05:36
8. In the Name of Decay 05:02
9. Denial of Creation 07:16
10. Die Rache des Baumes 05:07

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ