Mad Max – Stormchild Rising

Facebookrssmail

De Duitse hardrockband Mad Max werd opgericht in 1981 en brengt in 1983 in eigen beheer hun debuutalbum ‘Mad Max’ uit. De band speelt goede melodieuze hardrock in het straatje van bands als Dokken, Michael Schenker Group, Gotthard en Rainbow. Het echte grote succes voor deze band bleef echter jammer genoeg uit. Mad Max stond zelfs nog in 1987 op het Dynamo Open Air Festival in Eindhoven tussen bands als Vengeance, Destruction, Agent Steel, Stryper en Testament. Mad Max blijkt een perfekte support act te zijn. De band is  in feite nooit opgehouden te bestaan , en nu is het 2020, en de band brengt aan de vooravond van hun 40 jarige bestaan hun nieuwe album ‘StormChild Rising’ uit. Blijkt dit een vervolg te zijn op hun meest succesvolle album ‘Stormchild’ uit 1985 te zijn?

Het album begint gelijk met misschien wel het beste nummer van de plaat; ‘Hurricaned’. Wat een opener is dat zeg. Een heerlijk uptempo hardrocknummer waar de vocalen gedeeld worden met (daar is hij weer) Ronnie Romero. Het album staat vol met heerlijke rockers als ‘Busted’, ‘Talk To The Moon’, ‘Rain Rain’, en ‘Kingdom Fall’. Het nummer ‘Mindhunter’ had bijvoorbeeld zo op de Rainbow plaat uit begin jaren 90 ‘Stranger In Us All’ met Doogie White kunnen staan; Heerlijk. Met ‘Ladies And Gentlemen’ (single) hebben ze een lekker commercieel nummer te pakken, wat ook nog eens als extra bonus track bijgevoegd is met een Duitse zingende kinderster Detlev Jocker (ik kende hem niet) en jeugdige leden van een Duitse muziekschool. Hier wordt gedeeltelijk in het engels en in het duits gezongen ! Vraag me alleen af wat hier de meerwaarde van is, want volgens mij zit hier geen enkele rocker of rockster op te wachten. Wat het wel weer interessant maakt is de bijdrage van gitarist  Oz Fox van de band Stryper op het nummer ‘The blues Ain’t No Stranger’. Fox levert hier een heerlijke solo aan en speelt ook nog een lekker potje slide-guitar mee.

Bij de ruige Rough Cutt cover ‘Take Her’ worden de vocalen zelfs gedeeld met Rough Cutt zanger Paul Shortino. Deze combinatie met zanger Michael Voss en Paul Shortino pakt heerlijk uit. Wat een toffe hese stem heeft deze Shortino toch nog steeds.

Skip de bonus-track van ‘Ladies And Gentlemen’ en je hebt een erg lekker klinkend hardrock album. Een meer als prima album. Mad Max staat op 19 september 2021 (postponed door Corona) als support van Axel Rudi Pell in De Pul in Uden! (80/100) (Steamhammer / SPV)

Band:

Michael Voss – Lead Vocals / Lead Guitars

Jurgen Breforth – Rhythm Guitars

Thomas Bauer – Bass Guitar

Axel Kruse – Drums

Tracklist:

01. Hurricaned

02. Talk To The Moon

03. Eyes Of Love

04. Ladies And Gentlemen

05. Mindhunter

06. Rain Rain

07. Gemini

08. Kingdom Fall

09. The Blues Ain’t No Stranger

10. Take Her

11. Busted

12. Ladies And Gentlemen (single edit) Bonus track

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ