Black Anvil – As Was

Facebookrssmail

Black Anvil is een black thrash metal band uit New York City. Opstaan uit muzikanten die in verschillende hardcore bands in NY hebben gespeeld, de grote gemeenschappelijk deler is Kill Your Idols. De band is opgericht in 2007 en verscheen de debuut CD nog via een klein label met een oplage van 500 stuks, de tweede plaat, ‘Triumvirate’ uit 2010 werd opgepikt door het gerenommeerde label Relapse Records. Op 13 januari verschijnt de vierde Black Anvil plaat genaamd ‘As Was’ wederom via Relapse Records.

Het album opent met het nummer ‘On Forgotten Ways’, een nummer met een lekker black metal ritme, vuige vocalen van zanger / bassist Paul Delaney en met een meer heavy tussenstuk met clean vocals. Heerlijk wanneer het tempo omhoog gaat, de vele wendingen maken dit nummer. Een melodieuze gitaarriff opent ‘May Her Wrath Be Just’, de knallende drum partij van Raeph Glicken maakt een einde aan de melodie en het nummer verandert in een bruut black metal nummer, naar het einde toe komt de melodie terug met wat rauwe clean vocals, het einde sterft langzaam weg…

Zo staan er nummers op deze plaat die compleet verschillend zijn en toch raakvlakken hebben. De titelsong ‘As Was’ begint zoals je van een heavy metal band mag verwachten, de harsh voacals in combinatie met het clean gebeuren hebben toch iets speciaals. ‘Nothing” is daarentegen weer een lekker black metal nummer, recht vooruit en zonder omkijken wie er achterblijft knallen, alhoewel het heavy tussenstuk anders doet vermoeden.

Niet is zoals het was of wordt zoals het was, zo ook de nieuwe plaat van Black Anvil niet. ‘As Was’ is een fijne plaat, de muziek weet heavy en black metal te verenigen in een aantrekkelijk concept.

(80/100, Relapse Records)

Tracklist:

1. On Forgotten Ways 08:40
2. May Her Wrath Be Just 04:41
3. As Was 07:11
4. Nothing 07:00
5. As an Elder Learned Anew 07:05
6. Two Keys: Here’s the Lock 09:40
7. The Way of All Flesh 02:14 instrumental
8. Ultra 07:20

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ