Thoughts Factory – Elements

Facebookrssmail

In 2008 begint Thoughts Factory als een studioproject geleid door toetsenist Sven Schornstein en zanger Marcus Becker. Kort daarna treedt bassist Bernd Schonegge toe tot het project. Enige tijd later in 2011 om precies te zijn is Thoughts Factory een feit wanneer drummer Chris Maldener en gitarist Markus Wittmann zich bij het drietal voegen. In 2014 brengt Thoughts Factory hun debuutalbum ‘Lost’ uit. Eind 2015 verlaat Marcus’ Becker de band en hij wordt begin 2016 vervangen door zanger/gitarist Cornelius Wurth. Met deze bezetting hebben de Duitsers hun 2e langspeler ‘Elements’ opgenomen.

Opener ‘Mind Odyssey’ is meteen 1 van de sterkere nummers van ‘Elements’. Progressieve Metal met zeer goede zang van Cornelius Wurth die sowieso de sterkste troef is van Thoughts Factory. Niet alleen heeft hij een zeer prettige stem die kan variëren van rauw tot hoog, hij is tevens een begenadigd gitarist en is verantwoordelijk voor het merendeel van de composities. Nummers die ik er verder nog uit wil pikken zijn het instrumentale ‘Frozen Planet’ waarin de muzikanten hun vaardigheden mogen etaleren en ‘Dawn Part ll’ het snelste nummer van het album met een geweldig mooi progressief middenstuk.

Natuurlijk zijn er ook puntjes van kritiek. Met drie ballads cq rustigere nummers kakt het album in het midden en op het eind wat in en een ander puntje is een gebrek aan een eigen identiteit. De nummers zijn zeker goed maar het lijkt nog wat te veel op andere bands. Productie is goed, helder en duidelijk wat dit soort muziek nodig heeft. Liefhebbers van bands als Dream Theater, Symphony X en Vanden Plas kunnen hier zeker mee uit de voeten. (77/100) (Melodic Revolution Records)

Tracklist

1 Mind Odyssey (5:33)
2 The Burden (5:20)
3 Frozen Planet (5:20)
4 Fire Away (3:57)
5 Night Fall (5:30)
6 The Shores of Sand and Time (5:53)
7 Dawn Part l (8:12)
8 Dawn Part ll (3:04)
9 Our Kingdom (6:44)
10 Elements (4:27)    

Line Up

Sven Schornstein – Keyboards
Bernd Schonegge – Bass
Chris Maldener – Drums
Markus Wittmann – Guitars
Cornelius Wurth – Vocals/Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ