Megascavenger – Songs in the key of Madness

Facebookrssmail

Rogga Johansson is de Mike Portnoy van de Death Metal. Deze 44-jarige Zweedse multi-instrumentalist zit in talloze Death Metal bands (onder andere Paganizer, Putrevore & Ribspreader) en heeft daarnaast ook nog tijd om albums onder zijn eigen naam uit te brengen. Megascavenger is ook een eenmansproject van deze bezige bij. Samen met vaste partner in crime drummer Brynjar Helgetun en een bataljon aan mede Death Metal muzikanten die een solo’tje meespelen of een nummertje meezingen/grunten heeft hij (mini)album nummer vijf ‘Songs In The Key Of Madness’ uitgebracht voor platenlabel Xtreem Music.

Verwacht geen virtuoze lange nummers a la Death. Elk nummer is standaard van opbouw en klokt tussen de drie en vier minuten. Recht toe recht aan Death Metal Swedish style met ijzersterke riffs die ook de Black Metal liefhebbers onder ons kunnen bekoren. Al met al een fijn Old Skool Death Metal album wat lekker wegluistert. Minpuntje is de wat korte speelduur (een krap halfuurtje) van het album (78/100) (Xtreem Music)

Track List

1 They Went Mad (3:44)

2 The Beckoning Of The Rats (3:47)

3 Laboratory Serenades (3:55)

4 First We Slay (Then We Gorge) (3:20)

5 Five Severed Fingers (3:19)

6 Nothing But The Feet Remains (3:28)

7 Human Sinkhole (3:17)

8 A Terrible Tale Of Reeking Remains (3:20)

Line Up

Rogga Johansson – Vocals,Guitars,Bass

Brynjar Helgetun – Drums /

Guest Musicians Jon Skare – Drums

Aaron Whitsell – Lead Guitar op track 1 en 2

Silvester Korevaar – Vocals op track 2

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ