Within Destruction – Yõkai

Facebookrssmail

Within Destruction is het type band wat zichzelf niet al te serieus neemt. Dit is al te merken als je de heren op enige social media volgt, waar ze maar wat graag memes over zichzelf posten of zichzelf “fake slam” (een benaming die vaak voor slamming deathcore wordt gebruikt) noemen en hier de draak mee steken. In voorafgaand album Deathwish was al te merken dat de heren een wat modernere hoek in wilden slaan, en alles wijst er naar dat Yõkai hier een voortzetting van gaat zijn.

Alleen al aan de albumcover en titel is af te lezen dat de heren inspiratie uit het prachtige Japan hebben gehaald. Intro ‘Yomi’ bevestigt dat dit door het hele album heen te horen zal zijn. Het gehele album is door en door sterk, zonder op enig moment echt cliché te klinken of zichzelf te herhalen. Lyrisch gezien is het misschien niet het sterkste werk, maar dat lijkt juist goed te passen bij de muzikale stijl die de band dit album heeft gebruikt. Van begin tot eind lijkt het album ook één lopend geheel te zijn.

De band laat zich verder nog aansterken door een vijftal gastartiesten die ieder even goed in hun nummers passen; ‘Yõkai’ is gemaakt in samenwerking met Crystal Lake’s Ryo Kinoshita (vocals), Bill $aber rapt mee op ‘Harakiri’, het instrumentale ‘Sakura’ is gemaakt met Jason Richardson (van onder andere All That Remains) en op B4NGB4NG!! zijn Japanse rappers TYOSiN en kamiyada+ te horen.

Yõkai is een sterk album, waarmee Within Destruction een nieuwe weg in lijkt te slaan. De combinatie van deathcore, slam en Japanse trap zal achter niet voor iedereen zijn weggelegd. Dat haalt echter niet weg dat Yõkai wellicht een flinke groep jongere bands zal inspireren om ook hun eigen weg in te slaan, of die van Within Destruction te volgen. (85/100)(Ultra Heavy Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ