Unleash The Archers – Abyss

Facebookrssmail

De Canadese powermetallers Unleash The Archers komen met hun inmiddels vijfde album op de proppen, nog geen jaar na hun laatste release, de covers ep ‘Explorers’. Het nieuwe album ‘Abyss’ is een concept album en bevat 10 nieuwe nummers, en is een vervolg op het album ‘Apex’ uit 2017. Net als de vorige plaat, is ook deze weer opgenomen met producer Jacob Hansen van de Hansen Studios in Denemarken. Sterkste troef van deze band is natuurlijk zangeres Brittney Slayes, wat een geweldige krachtige strot heeft deze dame toch, maar ook de rest van de band blinkt uit in technisch vakmanschap.

Al deze eigenschappen komen tot uiting in deze geweldige power metal plaat, die meer te bieden heeft dan de gemiddelde band uit dit genre. Krachtige complexe power metal tot emotionele ballads, alles is aanwezig op dit laatste werkstuk van de band. Een gevarieerde plaat van begin tot eind, over eind gesproken, laatste nummer ‘Afterlife’ heeft door de orkestratie van Francesco Ferrini van Fleshgod Apocalypse een extra symfonische soundtrack beleving. Maar ook pareltjes als ‘Return To Me’ dat bol staat met spetterende gitaarsolo’s, of ‘Legacy’ met geweldige zang passages als ook het titelnummer wat in je hoofd blijft hangen.

Gewoon een topplaat waar geen mindere nummers op staan, melodieuze power metal van hoog niveau met als sterkste punt toch wel zangeres Brittney, die van alle markten thuis is met haar indrukwekkende stemgeluid. Met ‘Faster Than Light’ en ‘Soulbound’ als persoonlijke favorieten valt er vooral veel te genieten op dit album voor eenieder die dit genre wel ligt. Een topper die waarschijnlijk hoog gaat eindigen in diverse jaarlijsten.
(85/100) (Napalm Records)

Tracklist

1) Waking Dream

2) Abyss

3) Through Stars

4) Legacy

5) Return To Me

6) Soulbound

7) Faster Than Light

8) The Wind That Shapes The Land

9) Carry The Flame (feat. guitarist Andrew Kingsley on guest vocals)

10) Afterlife (feat. orchestration by Francesco Ferrini)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ