Flying Colors – Third Stage : Live in London

Facebookrssmail

Prog-super groep Flying Colors brengt traditiegetrouw weer een live-album uit. Na ieder studio-album volgde er een live-album. Dit is dus het derde live-album. Uiteraard is het derde album ‘Third Degree’ het beste vertegenwoordigt met zes nummers. Wat Flying Colors onderscheid van de bands waar de heren normaal hun dagelijks brood verdienen is dat ze in Flying Colors in dienst van het nummer spelen. De kans om te excelleren krijgen de heren toch wel. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het fenomenale middenstuk van ‘Crawl’. Dit album bevat een kleine twee uur lang perfect gespeelde Prog-Rock. Het geluid van het album is zeer goed, alle instrumenten en de (samen)zang klinken helder en duidelijk. Iets wat wel belangrijk is voor dit soort muziek. Het muzikale vakmanschap van de heren staat buiten kijf en de uitstekende nummers worden met hoorbare spelvreugde en foutloos gespeeld.

Al met al is dit derde live-album voor de fans en mensen die willen kennismaken met de muziek van Flying Colors een aanrader. Voor mensen die geen fan zijn maar houden van goed gespeelde Progressieve Rock is dit gewoon een uitstekend live-album (95/100) (Music Theories Recordings)

Tracklist

1 Blue Ocean (7:51)

2 A Place In Your World (6:01)

3 The Loss Inside (5:40)

4 More (6:54)

5 Kayla (5:22)

6 Geronimo (5:13)

7 You Are Not Alone (6:13)

8 Forever In A Daze (4:02)

9 Love Letter (5:09)

10 Peaceful Harbor (9:01)

11 Crawl (11:49)

12 Infinite Fire (11:57)

13 Cosmic Symphony (12:24)

14 The Storm (5:08)

15 Mask Machine (8:03)

Line up

Steve Morse – Guitars

Mike Portnoy – Drums/Vocals

Neal Morse – Keyboards/Vocals

Dave LaRue – Bass

Casey McPherson – Vocals/Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ