Vicious Rumors – Celebration Decay

Facebookrssmail

Een nieuwe plaat van oudgedienden Vicious Rumors, die met ‘Celebration Decay’ alweer hun 13e studio album inmiddels afleveren. De band presenteert meteen ook maar weer een nieuwe line up, die naast de vaste kern van Geoff Thorpe op gitaar en Larry Howe op drums, nu Gunnar DuGrey op gitaar en Nick Courtney op zang in de gelederen bevat. Voor de bas partijen op dit nieuwe album is Greg Christian (ex-Testament) verantwoordelijk, terwijl voor de live optredens Robin Utbult uit Zweden de bas hanteert.

Het gebodene op deze nieuwe plaat is wat zwaarder en meer thrashy dan we gewend zijn van Vicious Rumors, maar dat zal vast ook met nieuwe zanger Nick te maken hebben die een wat zwaarder stemgeluid heeft dan z’n voorgangers. Het beukt en giert nog steeds als vanouds, en klinkt daarbij toch nog fris en vernieuwend. Celebration Decay is een zeer geslaagd en gevarieerd album geworden, en Vicious Rumors staat nog steeds voor kwaliteit als altijd. Het album bevat een hoop sterke nummers zoals het titelnummer, ‘Any Last Words’, ‘Long Way Home’ en zowel ‘Cold Blooded’ als ‘Pulse Of The Dead’ zijn zeker ijzersterke songs. Enige mindere nummer op de plaat is ‘Darkness Divine’, een soort van ballad die een beetje uit de toon valt bij de rest van de plaat.

Al met al heeft Vicious Rumors een uitstekende plaat gemaakt, die laat zien dat de band nog lang niet is afgeschreven. Sterke nummers met een frisse nieuwe band, die weer een top product hebben geleverd, tijd voor wat hoognodige live shows van deze band, zeker in deze tijd.
85/100 (Steamhammer/ SPV)

Tracklist

 1. Celebration Decay 4:31
 2. Pulse Of The Dead 04:08
 3. Arrival Of Desolation 5:42
 4. Any Last Words 3:34
 5. Asylum Of Blood 04:11
 6. Darkness Divine 04:49
 7. Long Way Home 03:48
 8. Cold Blooded 04:23
 9. Death Eternal 03:44
 10. Collision Course Disaster 03:31
 11. Masquerade Of Good Intentions 04:48
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ