Happy birthday Marc Storace

Facebookrssmail

Marc Storace werd geboren op 7 oktober 1951 in Sliema, Malta en is vooral bekend als de frontman, zanger en songwriter van de Zwitserse hardrockband Krokus. Krokus wordt gezien als de Europese AC/DC en dit niet in de laatste plaats door de vocalen van Marc Storace. Marc wordt vergeleken met de overleden AC?DC zanger Bon Scott. Voordat hij bij Krokus startte zong hij met de Zwitserse progressieve rockers TEA en verschillende kleinere bands.

Krokus is opgericht in Solothurn in 1975 door bassist (en originele zanger) Chris von Rohr en gitarist Tommy Kiefer. Voormalig TEA zanger Marc Storace kwam bij de band als frontman in de tijd voor hun ‘Metal Rendez-vous’ album in 1979.

Na het zien van AC/DC in concert in de late jaren ’70, besloten ze om hun muzikale richting te veranderen en een nieuw geluid te brengen, dat sterk beïnvloed werd door AC/DC. Omdat von Rohr beperkte vocale capaciteiten bezat en niet in staat was om de derde octaaf te raken had de band besloten om een nieuwe zanger te huren. Uiteindelijk werd Marc Storace, voorheen van TEA en Eazy Money, ingehuurd in 1979. Met de nieuwe line-up nam de band het album ‘Metal Rendez-vous’ op in 1980, dat was Krokus eerste hit en bracht de band internationale erkenning.

RockMuZine feliciteert Marc Storace met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ