Witchtrap – Evil strikes again

Facebookrssmail

Colombia, nou niet direct een land waarvan je denkt dat daar nogal wat metalbands actief zijn, maar daar vergis je je toch in als je op Metal Archives kijkt. Er zijn aldaar toch flink wat bands in het harde segment actief. De band is afkomstig uit Medellin, een stad waar je in eerste instantie andere gedachten bij krijgt gezien het machtige drugskartel van ene Escobar eind vorige eeuw.

Witchtrap is een van de oudste nog actieve metalbands uit Colombia, opgericht in 1992. De basis van de band is vanaf de oprichting Witchhammer op drums en Burning Axe Ripper als zanger en gitarist, sinds 2003 is Enforcer de vaste bassist.

Ondanks de oprichting in 1992 duurt het tot 2002 aleer het debuutalbum uitgebracht wordt, waarna geregeld een nieuw album uitgebracht wordt en nu dan in 2020 alweer het vijfde album. In de tussentijd zijn er ook nog meerdere demo’s, EP’s en split-albums uitgebracht, kortom toch een productieve band.

‘Midnight rites’ opent gelijk met een geweldige thrashriff, halverwege een break met  een traag en zwaar doomy ritme om weer om te slaan in diezelfde thrasher. Het titelnummer heeft ook al zo’n heerlijke riff. ‘Return in hell’ is een licht up-tempo beuker met een fraai melodieus refrein, een soort van rustpunt tussen het veelal snelle thrashgeweld. De overige nummers zijn qua structuur en tempo vergelijkbaar met het titelnummer, het gevoel van inwisselbaarheid dringt zich na een aantal luisterbeurten wel een beetje op.

Bij wat onbekende bands ontkom je niet aan vergelijken met bekendere bands en Witchtrap komt wel in de buurt van Destruction en door de soms tegen rock and roll aanleunende riffs en ritme denk je zo nu en dan ook aan Motorhead en door een licht randje black aan de oude Venom.

Het album heeft een goede en heldere productie en er wordt op zeer goed niveau gemusiceerd, hetgeen geen verwondering wekt als je al zo lang in een band zit. (82/100)(Dirty Sound Records)

Tracklist

  1. Fatal litanies
  2. Midnight rites
  3. Evil strikes again
  4. Return to hell
  5. The Devil’s on the loose
  6. Dealing with satan
  7. Madness and poison
  8. Death to false metal
  9. Born to kill
  10. Rhyme of the insane

Line up

Burning Axe Ripper         –             Guitars, Vocals

Enforcer                              –              Bass

Witchhammer                  –             Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ