Reb Beach – A View From The Inside

Facebookrssmail

Richard Earl Beach beter bekend als Reb Beach is een Amerikaanse gitarist. Na een aantal semesters op de befaamde Berklee College of Music te Boston hebben gestudeerd verkast Reb Beach naar New York waar hij al gauw 1 van de meest gevraagde sessie muzikanten wordt. Hij wordt onder andere ingehuurd door Eric Clapton, Roger Daltry, Chaka Kahn en Twisted Sister. Samen met ex-Alice Cooper bassist/zanger Kip Winger richt hij in 1986 Winger op. Met Winger oogst hij veel succes in de late jaren 80. Ook wordt hij door Guitar World Magazine uitgeroepen tot beste nieuwe talent. In 1993 stopt Winger er mee en richt hij zijn eigen band The Reb Beach Project op. Plannen om een album op te nemen worden echter op de lange baan geschoven omdat hij gaat spelen in de begeleidingsband van Alice Cooper. Na dit 3 jaar gedaan te hebben vervangt hij George Lynch bij Dokken. Begin dit jaar heeft hij ook nog een album uitgebracht met Black Swan. Verder is hij nog steeds gitarist bij Whitesnake.

‘A View From The Inside’ is zijn eerste (instrumentale) solo album. Het album is qua muziekstijlen vrij gevarieerd. Niet alleen Prog Metal Shred monsters zoals opener ‘Black Magic’ maar ook jazzy fusionachtige nummers zoals ‘Little Robots’ en het funky Attack Of The Massive’ en het bluesy ‘Hawkdance’ zorgen voor de broodnodige variatie. Het gitaarspel van Reb Beach is beïnvloed door Dixie Dregs, een band waar hij in zijn jonge jaren veel naar luisterde.

Ondanks dat er qua muziekstijl voldoende afwisseling is ben ik bang dat dit toch een album is voor een select publiek. Hiermee bedoel ik fans van gitaristen als Steve Morse, Joe Satriani en Steve Vai en mensen die zelf gitaar spelen. Ik geloof namelijk niet dat fans van Whitesnake deze nummers onder de douche gaan meefluiten. (75/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Black Magic (3:15)

2 Little Robots (3:31)

3 Aurora Borealis (4:46)

4 Infinito 1122 (3:30)

5 Attack Of The Massive (6:13)

6 The Way Home (4:46)

7 Whiplash (3:22)

8 Hawkdance (4:05)

9 Cutting Loose (3:29)

10 Sea Of Tranquility (5:13)

Line up

Reb Beach – Guitars, Bass on 4/9, Keyboards on 4/6 & Strings on 10

David Throckmorton – Drums except on 6

Robert Langley – Drums on 6

Michele Lupi – Piano on 3/10

Phillip Bynoe – Bass on 1/2/3/8/10

John Hall – Bass on 5/6/7

Paul Brown – Keyboards on 1/2/5/7

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ