Khashm – Asmodeus Rising

Facebookrssmail

Khashm is een Russische black metal band bestaande uit leden van de ‘Black Metal Inner Circle’ en van de band Ulvdalir. De band is oorspronkelijk van start gegaan in 2008 als solo project van Kirill “Kreator” Pantjuhin. Vanaf 2011 werd de line-up uitgebreid met eerst drummer Alexey Vorobyev en later bassist Erier en zanger Iliya “Winterheart” Kyleshov. De band bracht tot op heden drie albums uit, het laatste album ‘Serpents of Death’ verscheen in 2013. Op 26 mei verschijnt album nummer vier genaamd ‘Asmodeus Rising’ via Iron Bonehead.

Het album opent met ‘Black Rays of Pentagram’, een sterk nummer met heerlijk gitaarwerk en waarbij de vocalen van Winterheart positief opvallen. Een ritmisch nummer met fijne tempowisselingen. Het nummer ‘Obsidian Keys’ gaat een paar tempo’s lager met heerlijk smerige vocalen en strakke blastbeats van drummer Alexey Vorobyev, een akoestisch einde met gesproken woord waarin Satan verheerlijkt wordt dat langzaam wegsterft.

‘Spiritum Serpentem’ is een instrumentaal atmosferisch nummer met hier en daar wat gitaar gepingel, het nummer klinkt donker en zwaar en geeft het gevoel afgedaald te zijn naar de hel. Een opleving bij het vermakelijke nummer ‘Ancient Queen’ dat door keybords wordt gedragen voordat we definitief branden met het ruim 17 minuten durende titelnummer ‘Asmodeus Rising’. Hoewel er toch ook bij dit atmosferische nummer continu dreiging uit gaat van de muziek is de tijdsduur wellicht wat overdreven. Het kost duidelijk moeite om de focus te behouden.

Het album ‘Asmodeus Rising’ wordt uitgebracht op vinyl en geleverd met een 7″ waarop twee bonus nummers. ‘Asmodeus Rising’ kent sterke nummers maar wat in blijft hangen is het veel te lange titelnummer dat, hoe bij vlagen boeiend ook, het goede gevoel gedeeltelijk teniet doet.

(70/100, Iron Bonehead)

Tracklist:
01 Black Rays of Pentagram
02 Obsidian Keys
03 Spiritum Serpentem
04 Ancient Queen
05 Asmodeus rising
Bonus 7″:
06 Во Славу Смерти
07 The Hidden One

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ