Happy birthday Jean-Yves Thériault

Facebookrssmail

Jean-Yves Thériault (Blacky) werd geboren op 15 december 1962 in Jonquière, Canada en is de voormalige bassist van de Canadese thrash / progressive metal band Voivod. Hij was mede-oprichter van de band en verscheen op de eerste zes albums: ‘War and Pain’, ‘Rrröööaaarrr’, ‘Killing Technology’, ‘Dimension Hatross’, ‘Nothingface’ en ‘Angel Rat’. Hij vertrok bij de groep in 1991 om persoonlijke redenen, en ging verder als mede-oprichter van The Holy Body Tattoo Dance Society van 1992 tot 1999. Hij schreef en produceerde de hits ‘White Riot’, ‘L’Orage’, ‘Poetry & Apocalypse’, en ‘Our Brief Eternity’.

Blacky keerde terug naar Voivod in 2008, na een verklaring op 26 augustus 2008 met betrekking tot zijn betrokkenheid bij de band. Hij werkte mee aan de plaat ‘Target Earth’ uit 2013 die hij tevens produceerde. Op 10 juli 2014 werd bekend gemaakt dat Jean-Yves Thériault gedwongen werd de band te verlaten, al maanden vroeg hij vergaderingen aan met betrekking tot de bands zakelijke en artistieke zaken, maar dergelijke gesprekken werden door de andere leden continu geweigerd.

RockMuZine Jean-Yves Thériault met zijn verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ