Siren – Back From The Dead

Facebookrssmail

‘Back From The Dead is inmiddels al een half jaar uit, maar werd ons pas recent toegestuurd om te recenseren. Siren is een Amerikaanse traditionele Heavy Metal band die opgericht is in 1981. Siren brengt 2 albums uit, ‘No Place Like Home’ (1986) en ‘Financial Suicide’ in 1988. In 1989 wordt Siren ontbonden wegens gebrek aan succes. Maar zie hier! Ook Siren komt na bijna 30 jaar weer bij elkaar. In 2017 komen de mannen bij elkaar om te repeteren voor een optreden op het prestigieuze Duitse metal festival ‘Keep It True’. Het optreden op dit festival in 2018 is dermate succesvol dat Siren besluit om bij elkaar te blijven en een nieuw studio-album op te nemen met als resultaat ‘Back From The Dead’. In 2021 komt er ook nog een filmdocumentaire genaamd ‘Too Old For This Shit – A Heavy Metal Fairy Tale’ uit. Deze documentaire beschrijft het moment van de reünie tot en met het optreden op Keep It True. Maker van deze documentaire is Chris Jericho die van alles op zijn CV heeft staan maar die ik vooral ken als frontman van Fozzy.

Siren is dus helemaal terug en ‘back in business’. ‘Back From The Dead’ is voorzien van een prima geluid. Verantwoordelijk hiervoor zijn zanger Doug Lee en drummer Ed Aborn. Het album is gemastert door de befaamde Jim Morris. De muziek op ‘Back From The Dead’ is te vergelijken met Lizzy Borden en Vicious Rumors. Ook doet het denken aan Heir Apparent bij de wat progressievere nummers zoals ‘Insomnia’ en ‘Your Reality’, al is Siren wel een klasse minder dan genoemde bands. Beste nummers zijn opener ‘S-Blade Serenade’, het progressieve ‘Insomnia’ en het titelnummer mid-tempo beuker ‘Back From The Dead’. Wat dit album nog meer het beluisteren waard maakt is het smakelijke gitaarwerk van de heren Todd Grubbs en Hal Dunn. Elk nummer bevat strak gitaarspel en fijne gitaarsolo’s.

Kortom, een album voor liefhebbers van Amerikaanse Heavy Metal. ‘Back From The Dead’ wordt uitgebracht door FHM Records voor de CD- uitvoering. Op vinyl wordt het album uitgebracht door Underground Power Records. Beide gevestigd in Duitsland. (75/100)

Tracklist

1. The Sharpening

2. S-Blade Serenade

3. Fuel Injected Suicide

4. Science Fiction Movie

5. Lydia the Lunatic

6. The Devil May Care

7. Insomnia

8. Back from the Dead

9. I Am Clairvoyant

10. Watch Us Fly

11. Treason

12. Say it

13. Your Reality

14. How Do You Think I Feel

15. Lost Passenger

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ