Motivik – Death Of The Gunman

Facebookrssmail

Motivik bestaat uit twee Amerikanen, te weten Ryan Roebuck die verantwoordelijk is voor alle muziek en zang en zanger Courtney Simmons. De bandnaam is afgeleid van het woord ‘Motive’. De ietwat kinderachtige uitleg van beide heren is dat ze gemotiveerd zijn om via hun muziek de Christelijke boodschap uit te dragen en de luisteraar een boodschap van hoop en aanmoediging mee te geven voor de huidige ‘verloren’ generatie.

‘Death Of The Gunman’ is voorzien van een goed geluid. Het is moeilijk om de muziek van Motivik te categoriseren. Zelf omschrijven ze het als ‘Melodic Groove Thrash’. Een term waar ik niet veel mee kan. Het is een beetje een mengelmoesje. De mannen springen van de hak op de tak. Ik persoonlijk vind Motivik op zijn sterkst op ‘Souls In Torment’ een cover van Sacrifice gezongen door Sacrifice zanger Robert Wolfe. Ook ‘Undismembered’ is erg sterk en doet me denken aan Metallica’s ‘The Unforgiven’ mede door de zang van gastzanger Jason Weaver. Ook ‘On The Way Down’ springt er uit en zou een uitstekende single kunnen zijn. Slechtste nummer is het veels te lange saaie instrumentaaltje ‘Lament’ wat als intro dient en overloopt in ‘The Past Of Tomorrow’. Ik weet niet goed wat ik met dit album aan moet. ‘Death Of The Gunman’ wisselt sterke momenten af met zwakke. Verder heb ik moeite met de ’emo’ zang die af en toe in de nummers wordt gebruikt maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Mijn advies aan de heren van Motivik is om te gaan bepalen welke muzikale koers te gaan bevaren. Nu heb je af en toe het idee dat je naar 3 verschillende bands aan het luisteren bent. (72/100) (Roxx Records)

Tracklist

Tracklist

1 Inception (5:17)

2 Away (3:40)

3 Lament (3:09)

4 The Past Of Tomorrow (4:25)

5 Souls In Torment (7:05)

6 Undismembered (4:59)

7 On The Way Down (3:59)

8 Pale Rider (3:56)

9 Let It Be Known (5:17)

Line up

Ryan Roebuck – Vocals and Music

Courtney Simmons – Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ