Labyrinth – Welcome To The Absurd Circus

Facebookrssmail

De Italiaanse formatie Labyrinth is in 2021 terug met een nieuwe plaat. Na bijna vier jaar komt ‘Welcome To The Absurd Circus’ uit als opvolger van ‘Architecture Of A God’. We weten van deze groep wat we kunnen verwachten. Snelle galopperende nummers met pakkende hooks en hier en daar een progressief element.  

Labyrinth zag het licht in 1991 te Massa. De line up wil nog wel eens wisselen bij deze band en van wie destijds de band oprichtte zijn alleen de twee gitaristen nog actief. Al is Olaf Thorsen er een tijdje tussenuit geweest omdat hij zijn volledige focus wilde leggen op zijn andere band Vision Divine. 

Sinds de oprichting kwamen er met grofweg pauzes van twee jaar albums uit tot 2010. Toen werd het een tijdje stil rondom Labyrinth. Hoewel de band geen officiële break up aankondigde werd er niets uitgebracht. In 2017 kwam er dan toch weer een album op de markt. Dat kwam in de vorm van een opvolger van tweede album ‘Return To Heaven Denied’. Vanaf dat album is zanger Rob Tyrant weer actief binnen de groep.  

Deze nieuwe plaat bevat tien originele tracks en een cover. Om gelijk maar over die laatste te beginnen. Ik denk dat maar weinig mensen een cover van Ultravox zagen aankomen. ‘Dancing With Tears In My Eyes’ is het gekozen nummer. Ondanks dat dit niet bepaald een voordehand liggende keuze is, pakt hij verassend goed uit. Ze blijven vrij dicht bij het origineel, maar dan natuurlijk een stuk steviger.  

Ook de (deels) titeltrack en tevens albumopener mag er zeker wezen. ‘The Absurd Circus’ is een langere compositie vol energie. Door hiermee te openen voel je je wel gelijk welkom in dat absurde circus. Tyrant laat hiermee ook wel zien dat hij dé frontman is voor Labyrinth en dat hij niet veel heeft moeten inleveren qua vocalen over de jaren heen.  

‘Word’s Minefield’ begint als een wat lichter, minder heavy nummer. Er komt al vlug een mini heavy riffje tussen en halverwege slaat het nummer dan ook om doordat een soortgelijke riff prominent terugkomt. Mede door dit soort wendingen worden de nummers een stuk interessanter.  

‘Welcome To The Absurd Circus’ kan mij meer bekoren dan het vorige album van de heren. Mede door de progressieve elementen die in de nummers zitten, maakt deze plaat tot een aangename zit al is hij met nummers niet onder de vier minuten wat aan de lange kant. Zeker de moeite waard om eens te luisteren voor de fans van dit genre. De vocalen zijn redelijk hoog, maar goed te doen voor mensen die daar soms wat meer moeite mee hebben. Die vocalen hebben op bepaalde stukken dan wel weer een flink accent. (80/100) (Frontiers Music s.r.l.) 

Tracklist

1.    The Absurd Circus
2.    Live Today
3.    One More Last Chance
4.    As Long As It Lasts
5.    Den Of Snakes
6.    Word’s Minefield
7.    The Unexpected
8.    Dancing With Tears In My Eyes
9.    Sleepwalker
10.    A Reason To Survive
11.    Finally Free

Line up

Roberto Tiranti – Vocals
Olaf Thorsen – Guitars
Andrea Cantarelli – Guitars
Oleg Smirnoff – Keyboards
Nik Mazzucconi – Bass
Mattia Peruzzi – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ