The Longing brengt rockversie van ‘Kiss From A Rose’

Facebookrssmail

De pandemie sloeg toe; podia sloeg dicht; een wereld van isolatoren had honger naar kwalitatief hoogstaand muziekentertainment. De uit Los Angeles afkomstige band The Longing zag de wereldwijde behoefte en deed zijn best om de leegte te vullen – en sinds de zomer van 2020 hebben deze symfonische / rockvirtuozen uitstekende muziekvideo’s geserveerd om ons te vermaken tijdens onze achtbaan van lockdowns.

The Longing, opgericht door de in LA gevestigde zangeres Laura Bradley, is een vierkoppige band die de al te simplistische genre-indeling overstijgt, terwijl ze glorieus zweven over de leegte tussen rauwe progressieve metal en rock. Bradley heeft het vermogen om de kracht van haar kenmerkende engelachtige vocalen te benutten en haar stem te laten horen met de spectrale kracht van een emotionele zweepslag – dat is wat het publiek onmiddellijk tot vervoering brengt.

‘We concentreerden ons op het opnemen en uitbrengen van iconische covers en het maken van video’s, terwijl ik de composities schreef voor ons volgende originele album. We wilden onze fans content geven terwijl ik aan het schrijven was en ik heb net het dertiende en laatste nummer een paar dagen geleden afgemaakt’, aldus Laura.

Door een aantal van ‘s werelds meest iconische popnummers uit te kiezen (Billie Eilish en The Pet Shop Boys zijn er slechts twee), brengt The Longing ons melodieuze herinneringen aan betere tijden, terwijl ze de beste popmuziek ooit gemaakt doorkruisen; bekende nummers met het meeslepende Longing-geluid dat we zijn gaan omarmen. Nu, voor 2021, wordt het verbluffende ‘Kiss From A Rose’ officieel als single uitgebracht op 26 februari.

“Onze briljante gitarist en arrangeur John Huldt bedacht de eerste twee singles”, zegt Laura, “‘No Time To Die’, een Billie Eilish-cover en thema voor de aankomende James Bond-film, en de iconische The Pet Shop Boys tophit ‘It’s A Sin’. Ik koos de volgende twee, het prachtige Rogers and Hammerstein-nummer dat Julie Andrews liet zien en horen in de Sound of Music, ‘My Favorite Things’, en natuurlijk het intens geweldige ‘Kiss From A Rose’ van Seal.”, legt Laura uit.

het nummer onderging de symfonische / rock-bewerking van The Longing, visueel opnieuw geïnterpreteerd met een op maat gemaakte muziekvideo en heerlijk gekruid met de kenmerkende kristallijne zang van Laura Bradley. Alle covertracks zijn bestemd om te verschijnen op het aanstaande album ‘Covers’ van The Longing.

“Ik ben altijd al een Seal-fan geweest en toen de gelegenheid zich voordeed om de volgende Longing-track te kiezen, was het mijn beurt om te kiezen en was er geen weg meer terug. Een van de belangrijkste thema’s die zich uit dit nummer ontvouwen, is de reis van de winter die zich ontvouwt in de lente, zo’n aangrijpende boodschap van de broodnodige hoop na deze metaforische lange winter van pandemische tijden. Ik voelde dat het sentiment van Seal de toekomst weerspiegelde waar we allemaal naar uitkijken.”, verklaart Laura de keuze.

‘Kiss From A Rose’ wordt op 26 februari uitgebracht op Filthy Princess Records met het album met aangrijpende covers gepland voor later in 2021. Vandaagg kunnen we je echter hier al de première presenteren van de geweldige cover van The Longing, ‘Kiss From A Rose’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ