Betrayed – The Unbeliever

Facebookrssmail

Betrayed is een Chileense Thrash Metal band die is opgericht in 1987 en in al die jaren verschillende keren is opgehouden en weer opnieuw is begonnen. De band in de huidige samenstelling bestaat inmiddels 5 jaar.Tot zover deze geschiedenisles.

‘The Unbeliever’ is een compilatie album en bevat nieuwe nummers en oud werk(onder andere van hun in 1989 uitgebrachte demo ”Our Option’) wat opnieuw is ingespeeld. De albumtitel is een beetje ongelukkig gekozen aangezien hun eerder uitgebrachte EP dezelfde naam draagt. Dit kan tot verwarring leiden. Over de muziek die de Chilenen maken kan ik kort zijn. Goedgespeelde maar niet bijster originele Thrash-Metal. Denk aan bands als Forbidden, Testament, Death Angel en Overkill. Het album klinkt uitstekend. Een moderne heldere productie met een lekker smerig basgeluid. Momenteel is Betrayed bezig met het schrijven en opnemen van nummers voor hun tweede album. Ik hoop dat Betrayed op hun nieuwe album een wat eigener geluid kan laten horen. Het talent is in ieder geval aanwezig. Zaak is om dit talent om te zetten in goede eigen nummers.

Dit compilatie album is een goede gelegenheid om kennis te maken met de muziek van Betrayed. Niks meer en niks minder. (70/100) (Thrashback Records)

Tracklist

1 The Unbeliever (3:59)

2 Panic Attack (2:46)

3 Looters Will Be Shot (4:57)

4 Constitution (Of The Oppressors)

5 Our Option (3:30)

6 Fight For Your Land (4:56)

7 The First Desillusion (4:39)

8 The Message (3:32)

9 Human Madness (5:18)

10 1879 (4:28)

11 The Real Me (4:34)

12 Betrayed (4:47)

Line up

Erik Flores – Vocals

J.L. Olmos – Guitars

Mauricio Castro – Guitars

Jacob Wilschrey – Bass

Claudio Tapia – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ