Rezet – Truth in between

Facebookrssmail

In de categorie jonge thrashbands valt ook het Duitse Rezet. De band is opgericht in 2004 en afkomstig uit de kop van Noord-Duitsland, Schleswig, net onder de Deense grens. De band is eigenlijk het geesteskind van zanger en gitarist Richard Wagner. Doordat het zoeken naar een vaste bezetting nogal wat voeten in de aarde heeft duurt het tot 2010 eer het eerste full-album uitkomt. Ook vervolgens nog wel wat wisseling in de bezetting, maar het tempo zit er na de release van het eerste album in inmiddels heeft Rezet een jubileum te vieren, want het vijfde album wordt nu uitgebracht.

Zoals in de inleiding vermeld, Rezet is een thrasband, geen recht-toe-recht-aan thrash, maar thrash wat ook het progressieve en groovende in zich heeft, een stijl welke iets meer moeite kost om te doorgronden.

Wat gelijk opvalt bij het beluisteren van dit album, is dat het geluid ruw overkomt, hetgeen wel kan kloppen daar in de bio vermeld wordt, dat de heren het album een live-gevoel wilden laten krijgen, dus geen extra technisch gedoe in de studio. Bij thrash staan de gitaren vaak op de voorgrond, dat is hier wat minder, ook bas en drums komen net zoveel tot hun recht, voorbeeld hiervan is het heerlijk thrashende ‘Half a century’ waarin bassist Bjarne Otto mag excelleren. Opvallend nummer is ‘Renegade’, een nummer wat een mix is tussen punk en rock ’n roll en zou zo maar eens een single kunnen worden. ’Infinite end’ is een semi-ballad en een fraaie afwisseling tussen de zware en de thrashnummers, al komt het tekort aan het hoge bereik bij Ricky Wagner wel naar voren, hetgeen ook bij het melodieuze ‘Never satisfied’ het geval is. Voorbeelden van het progressieve en groovende zijn onder andere ‘Deceived by paradise’ met een fraaie gitaarriff, ‘Populate. Delete. Repeat’, een zwaar midtempo nummer met halverwege een geweldige tempoversnelling inclusief korte solo en het trage, lompe, bijna naar doom neigende ‘The plague’. Afsluiter ‘The Last Suffer’ is een thrasher met natuurlijk ook wel weer enkele temporiserende stukken.

Rezet levert een prima vijfde album af, het kost zoals al gezegd wel wat luisterbeurten, maar het is beslist de moeite waard. (82/100)(Metalville Records)

Tracklist

 1. Back for no good
 2. Deceived by paradise
 3. Populate. Delete. Repeat.
 4. Renegade
 5. Half a century
 6. Infinite end
 7. Truth in between
 8. Jailpit
 9. I’m not gonna stop
 10. The plague
 11. (Un)certain crimes
 12. Never satisfied
 13. The last suffer

Line up

Ricky Wagner                   –              Vocals, Guitar

Heiko Musolf                –           Guitars

Bjarne Otto                   –              Bass

Bastian Santen                 –              Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ