Crystal Viper – The Cult

Facebookrssmail

Het Poolse heavy metal gezelschap onder leiding van Martha Gabriel (gitaar, zang), Crystal Viper genaamd, komt met hun nieuwe album ‘The Cult’, hun achtste inmiddels alweer, voor de dag. Het eerste album met nieuwe drummer Cederick Forsberg, en ook het eerste voor het nieuwe label Listenable Records.

Het hele album is geïnspireerd op de verhalen van H.P. Lovecraft, en bestaat uit lekkere voornamelijk uptempo traditionele heavy metal. Crystal Viper doet waar ze goed in zijn en stelt dan ook zeker niet teleur, twin gitaar werk, de geweldige strot van Martha, het maakt het album helemaal af. In goede Crystal Viper traditie staat er natuurlijk ook weer een cover op, twee verschillende zelfs, op de cd versie krijg je ‘Welcome Home’ van King Diamond kado, welke overigens voortreffelijk gebracht wordt en waarop niemand minder dan Andy LaRoque een gastbijdrage levert. De lp versie bevat ‘Trail By Fire’ van Satan, iets sneller gespeeld dan het origineel, maar dat mag de pret niet drukken.

Kortom levert Crystal Viper weer een zeer genietbaar album af met als favorieten ‘Down in the Crypt’ en ‘Flaring Madness’, maar eigenlijk alleen maar hoogtepunten, constante topkwaliteit is dan ook wel het handelsmerk van deze band die nergens teleur stelt. Hou je van (traditionele) heavy metal, dan is Crystal Viper je band en kun je deze plaat blind aanschaffen.(85/100)(Listenable Records)

Tracklist

01 Providence

02 The Cult

03 Whispers from Beyond

04 Down in the Crypt

05 Sleeping Giants

06 Forgotten Land

07 Asenath Waite

08 The Calling

09 Flaring Madness

10 Lost in the Dark

11 Trail By Fire (lp bonus track)

11 Welcome Home (cd bonus track)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ