Todd La Torre – Rejoice In The Suffering

Facebookrssmail

Todd La Torre kennen we natuurlijk vooral als de huidige zanger van Queensryche waarmee hij, nadat Geoff Tate de band verliet, tot nu toe twee albums heeft opgenomen. ‘Condition Critical’ (2015) en ‘The Verdict’ (2019). Ook heeft hij ,voordat hij bij Queensryche de microfoon vast ging houden, bij Crimson Glory gezongen toen zanger Midnight in 2009 plotseling kwam te overlijden. Aangezien Todd dankzij het Coronavirus nu wat tijd over heeft, (touren met Queensryche zit er op dit moment nu even niet in) brengt hij nu samen met zijn al jarenlange muzikale partner in crime Craig Blackwell zijn eerste soloalbum uit.

Niet alleen zingt Todd La Torre op ‘Rejoice In The Suffering’ maar ook het drumwerk neemt hij voor zijn rekening. Fans van Queensryche kunnen beter even vantevoren ‘Rejoice In The Suffering’ een luisterbeurt gunnen alvorens tot aanschaf over te gaan. De muziek op dit album is namelijk een stuk steviger. Denk aan Judas Priest ten tijde van ‘Jugulator’ en aan bands als Communic en Nevermore. Ook het aan Jeff Loomis denkende gitaarspel van Craig Blackwell is hier debet aan en mag niet onvermeld blijven. Het is dus overwegend progressieve melodieuze (Death)Metal wat de klok slaat op ‘Rejoice In The Suffering’, al staan er ook wel nummers op die Queensryche fans een glimlach op het gezicht kunnen toveren zoals de semi-ballad ‘Crossroads To Eternity’ en ‘Vexed’ dat niet misstaan zou hebben op de debuut-EP van Queensryche. Zwakke broeders staan er niet op ‘Rejoice In The Suffering’. Ook de bonustracks zijn geen vullertjes. Sterker nog, afsluiter ‘One By One’ met Al Nunn op Keyboards is 1 van de betere nummers van het album. Het klinkt als een Black Metal nummer mede door Todd La Torre die het grootste gedeelte dit nummer zingt met ‘Harsh-Vocals’. Ook dit aspect van zingen beheerst Todd La Torre tot mijn grote verrassing. Verder vermeldenswaardig is het titelnummer met een mooi gitaarspel tussen Craig Blackwell en ‘new kid on the block’ en opkomend talent Jordan Ziff die de snaren streelt bij Ratt en Marty Friedman.

‘Rejoice In The Suffering’ is een verrassend album. Dit komt door het stevige karakter en de veelzijdigheid van Todd La Torre’s stem. Absolute aanrader voor iedereen die houdt van melodieuze Progressieve Metal en het stevigere werk van bands als Queensryche en Crimson Glory (88/100) (Rat Pak Records)

Tracklist

1 Dogmata (3:31)

2 Pretenders (4:11)

3 Hellbound And Down (3:40)

4 Darkened Majesty (4:08)

5 Crossroads To Insanity (5:08)

6 Critical Cynic (3:56)

7 Rejoice In The Suffering (4:35)

8 Vexed (5:53)

9 Vanguards Of The Dawn Wall (3:39)

10 Apology (6:01)

11 Fractured (3:51) (bonustrack)

12 Set It Off (4:06) (bonustrack)

13 One By One (5:57) (bonustrack)

Line up

Todd La Torre – Vocals/ Drums

Craig Blackwell – Guitars/Bass/Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ