Helloween komt met nieuw studio-album

Facebookrssmail

Wat Nena is voor de Deutsche Neue Welle; Heino voor het Duitse levenslied en Kraftwerk voor de elektronische synthesizerpop, is Helloween voor de Duitse heavy/speed/power metal. Bijna vier decennia na zijn oprichting in 1984 brengt deze band later dit jaar een nieuw studio-album uit in de ultieme bezetting van de zeven ‘classic’ Helloween-muzikanten Michael Weikath, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner, Dani Löble en lead zangers Andi Deris, Michael Kiske en Kai Hansen.

Foto (c) Martin Hausler

Het eerste wapenfeit is de single-video ‘Skyfall’ die op vrijdag 4 april uitkomt. Deze maar liefst 12 minuten durende epische albumtrack is geschreven door zanger-gitarist Kai Hansen (die na zijn vertrek uit Helloween in 1989 zijn eigen band Gamma Ray oprichtte) en heeft de muzikale vibe van de twee klassieke Helloween-albums ‘Keeper Of The Seven Gates’: razendsnel, hypermelodieus en aanstekelijker dan het coronavirus.

Hoe deze natte droom van miljoenen metalfans wereldwijd uiteindelijk werkelijkheid werd, is best een lang verhaal. Kort samengevat: in 2016 besloot het toenmalige Helloween om met oud-leden Kai Hansen en Michael Kiske onder de naam ‘Pumpkins United’ een wereldtournee te ondernemen, waaraan alle zeven leden zouden participeren. Een reünie waarnaar de fans al jaren uitkeken, en die in de herfst van 2017 waarheid werd toen de ‘Pumpkins United World Tour’ van start ging in Mexico. Een 14 maanden durende tournee van maar liefst 69 concerten in 32 landen (waaronder het Belgische rock-metal festival Alcatraz in augustus 2018) op 3 continenten volgde; voor meer dan een miljoen bezoekers.

“This amazing journey was one of those ‘magic moments’ words can’t describe. It simply was what we all love most: meet great people, go back in time with our memories and celebrate the ultimate Helloween party” aldus zanger Andi Deris, die diep onder de indruk was.

En nu is er dus een nieuw studio-album in aantocht dat deze zomer zal verschijnen, met als eerste single-video ‘Skyfall’ op vrijdag 4 april.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ