Programmering vijftiende editie Occultfest bekend

Facebookrssmail

Op 2 september barst het Occultfest weer voor de 15e maal los. Gedurende het weekend zullen 20 bands in uiteenlopende genres hun kunsten vertonen. De vrijdagavond zal vooral in het teken staan van de melodieuze hardrock. Op de zaterdag wordt deze aangevuld met het van Occultfest verwachte muzikale geweld. Dit jaar naast de authentieke death-, trash- en blackmetal ook weer diverse progressieve varianten hier op.

OccultfestDe vrijdagavond opent het Occultfest om 19:30 stevig met Sunburn uit Nieuw-Amsterdam. Hierna de melodieuze klanken en sirene zang van Art of Pain. Vanwege de goede ervaringen op Occultfest 2010 opnieuw de progressieve metal van Cirrha Niva. De vrijdag sluit spectaculair af met een tribute aan AC/DC en Dio door Crazy/Daisy en DEO.

De zaterdag wordt om 12:30 knetterhard en meedogenloos afgetrapt door Collision en wordt gevolgd door de Duitse Punkers van Nebenwirkung en melodic death/trash van Deem Index. Het Belgische Monomad maakt lekkere duistere muziek welke in geen enkel omkaderd vakje past. Infantry (trash/death metal) heeft dit jaar de publieksprijs tijdens de finale van de Metal Battle gewonnen en hiermee een plek op Occultfest verdient.

Shade of Hatred (melodische death metal) speelde vorig jaar al de sterren van de hemel als pauze act tijdens de Drentse voorronde van de Metal Battle en is nu klaar om geheel Noord Nederland te overtuigen. No1408 trapt met haar Nedermetal de metalheads van het bekrompen soort even lekker op hun ziel. Met Funeral Whore (old school death metal) krijgt sirene zang een andere dimensie. Bloodphemy (death metal) gaat keihard op de ingeslagen weg verder. Met Thurisaz (atmospheric, progressive metal uit Belgie) belanden we in iets rustiger vaarwater.

Door de Duitse trash metal van Toxic Waltz zal het gras van onze festivalweide het weer zwaar te verduren krijgen. Ook vond de organisatie van het Occultfest het wel weer eens tijd om Fenris (black/death/viking) de kans te geven hun succesvolle optreden op Occultfest 2009 te evenaren. Wie niet vies is van grindcore wordt muzikaal bevredigd door Cliteater en afgesloten wordt met Insanity Reigns Supreme (cult death-doom-black metal uit België).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ