Immortal Guardian – Psychosomatic

Facebookrssmail

Immortal Guardian is een Power Metal band die in het bezit is van een uitstekende Braziliaanse zanger genaamd Carlos Zema, een Canadese drummer die luistert naar de naam Justin Piedimonte, nieuwkomer bassist Joshua Lopez en bandleider/gitarist/toetsenist Gabriel Guardian. Zij resideren in Texas (USA) wat in principe ook de thuisbasis is/was voor de Corona pandemie uitbrak. Immortal Guardian timmert al aan de muzikale weg sinds 2012. In 2018 komt hun debuutalbum ‘Age Of Revolution’ uit wat evenals dit album wordt uitgebracht door M-Theory Audio. Interessant feitje is dat Gabriel Guardian (ik vraag me af of dit zijn echte achternaam is) in staat is om tegelijkertijd de gitaar en de toetsen te bespelen. Voor geïnteresseerden kijk maar eens op YouTube.

Thema van ‘Psychosomatic’ is de Corona pandemie en de invloed die dat heeft op onze mentale gezondheid en de samenleving. Songtitels als ‘Lockdown’ en ‘Self-Isolation’ spreken wat dat betreft voor zichzelf. De muzikanten hebben hun bijdragen apart ingespeeld aangezien ze zoals al eerder vermeld in verschillende landen wonen en door Corona niet bij elkaar konden komen in een en dezelfde studio. Dit is echter niet te horen aan het eindresultaat. Het klinkt allemaal heel hecht en strak met dank aan de uitstekende heldere productie. Ondanks het thema van het album is ‘Psychosomatic’ geen somber album geworden. Het brengt verslag uit van het huidige tijdsbeeld maar doet dit op een manier die de luisteraar hoop biedt. Afsluitende track ‘New Day Rising’ is wat dat betreft illustrerend. Een nummer met een positieve insteek en waarin wordt beschreven dat we op den duur een nieuwe start kunnen maken en uiteindelijk kunnen terugkeren naar de tijd zoals die was voor de Corona pandemie uitbrak. Het album kan verdeeld worden in 2 gedeeltes. Op de eerste helft van het album staan de wat hardere nummers die de toestand beschrijven hoe praktisch iedereen zich nu voelt. Boos, gefrustreerd en wanhopig omdat we gelimiteerd zijn in onze vrijheden. Het tweede gedeelte is wat rustiger en gaan de nummers meer over het verlies van dierbaren en het gebrek aan sociale contacten. Op ‘Phobia’ doet Angra gitarist Marcelo Barbosa mee als gastmuzikant en Mary Zimmer zingt mee op ‘Goodbye To Farewells’.

Immortal Guardian brengt met ‘Psychosomatic’ een bovengemiddeld goed Power/Heavy Metal album uit wat ook nog eens door de teksten en het thema boven de grijze middelmaat uitsteekt. Fans van Angra, Helloween, Dream Theater en Elegy kunnen weer in de buidel tasten. Ook liefhebbers van Power/Heavy Metal die Immortal Guardian nog niet kennen moeten ‘Psychosomatic’ zeker een luisterbeurt gunnen (88/100) (M-Theory Audio)

Tracklist

1 Psychosomatic (5:34)

2 Read Between The Lines (6:02)

3 Lockdown (4:12)

4 Phobia (6:14)

5 Clocks (5:13)

6 Self-Isolation (0:39)

7 Goodbye To Farewells (5:50)

8 Candlelight (5:25)

9 Find A Reason (7;01)

10 New Day Rising (5:56)

Line up

Gabriel Guardian – Guitars/Keyboards

Carlos Zema – Vocals

Justin Piedimonte – Drums

Joshua Lopez – Bas

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ