Sunstorm – Afterlife

Facebookrssmail

AOR project Sunstorm is bedacht en wordt geleid door de topman van Frontiers records, Serafino Perugino. Deze muzikale stijl is gekozen om de zang van Joe Lynn Turner volledig tot z’n recht te laten komen en levert vanaf 2006 drie prima albums op. Turner besluit daarna (we zijn inmiddels in 2016 beland) dat het project een heavier kant op moet. Resultaat: twee platen die de fans van het eerste uur doen afhaken.  Sunstorm lijkt dood te bloeden en wordt steeds minder opgemerkt.
Producer van de laatste twee albums is multi-instrumentalist Alessandro Del Vecchio, die in samenspraak met de Frontiers- en Sunstorm baas besluit om het project volgens de oude formule voort te zetten.  AOR betekent succes, dus die richting wordt weer opgepakt met als gevolg dat Turner afhaakt. De zoektocht naar een nieuwe zanger kan beginnen. Ambities zijn hoog en de nieuwkomer moet Sunstorm weer naar de top van het genre voeren…..

De naam van Ronnie Romero duikt al snel op. Sinds z’n ontdekking door Ritchie Blackmore is Romero’s carrière in een stroomversnelling geraakt. Blackmore zocht in 2016 een zanger die het hele repertoire van Rainbow en Deep Purple aankon en z’n keuze viel op Romero.  Moeiteloos fungeerde de Chileen de laatste 5 jaar als frontman van Rainbow. Opnieuw leven ingeblazen door Blackmore, die met een bescheiden aantal concerten per jaar  de “best of” zijn muzikale catalogus live opvoert.  Ronnie Romero geniet op het podium en zingt zelfverzekerd de nummers van Gillan, Dio, Turner, Hughes  en al de andere zangers uit Blackmore’s verleden.

Behalve met zijn eigen band Lords of Black is Romero sindsdien een druk baasje. Inmiddels leverde hij bijdragen voor The Ferrymen, Vandenberg, Michael Schenker Fest en CoreLeoni om er maar een paar te noemen. Dat blijft niet onopgemerkt bij Frontiers Records en Romero wordt de nieuwe Sunstorm zanger.  De hernieuwde bezetting heeft uiteindelijk een melodisch hardrockalbum met fantastische resultaten geproduceerd! Getiteld “Afterlife”.

Sterk songmateriaal, stakke riffs, mooie gitaarsolo’s, mooie melodieën/refreinen vormen de basis. Maar wat het meest opvalt is die stem! Romero steekt met kop en schouders boven alles en iedereen uit. Power en bereik van de hele groten wordt moeiteloos geëvenaard. Opener en titeltrack  ‘Afterlife’gaat vol uit de startblokken en even lijkt het de wederopstanding van Ronnie James Dio. Ik besef even later dat dit de nieuwe Ronnie is. De enige die de grote meester ooit zó dicht benaderd heeft.  ‘Swan song’, eerste single van “Afterlife” is een van de hoogtepunten.  Emotioneel gezongen, perfect gecomponeerd door Del Vecchio, die trouwens alle nummers geschreven heeft, waarvoor hulde.

‘Lost forever’ is de onvermijdelijke ballad: traag, slepend, met een schitterende solo van gitarist Simone Mularoni (DGM). Perfect voelt hij aan om in dienst van de nummers te spelen. Korte, uiterst effectieve solo’s maken de afzonderlijke stukken tot een genot voor het oor. Uptempo, ballad, rock, AOR, het is Sunstorm 2021 allemaal op het lijf geschreven.
“Afterlife” is de brug naar Sunstorm’s toekomst. Een band op z’n best. Met dank aan Serafino Perugino, die het project dat hij in 1999 lanceerde, nooit opgegeven heeft! (95/100) (Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist

Afterlife
One Step Closer
Swan Song
Born Again
Stronger
I Found A Way
Lost Forever
Far From Over
Here For You Tonight
Darkest Night
A Story That You Can Tell

Line up

Ronnie Romero – Vocals
Simone Mularoni – Guitars
Alessandro Del Vecchio – Keyboards, backing vocals, producer
Nik Mazzucconi – Bass
Michele Sanna – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ