Turbulence – Frontal

Facebookrssmail

We zien niet vaak bands uit het Midden- Oosten voorbijkomen hier. Er is een relatief nieuwe progressieve metal band opgestaan uit die regio. Het Libanese Turbulence heeft een deal weten te maken met het bekende label Frontiers Records s.r.l. Daarop brengen ze hun tweede plaat ‘Frontal’ uit. Betekent dit hun doorbraak?  

Turbulence werd in 2013 opgericht. Aan het hoofd staan gitarist Alain Ibrahim en keyboardspeler Mood Yassin. Zij worden bijgestaan door Omar El Hage op zang, Sayed Gereige op drums en Anthony Atwe op de bas. Twee jaar na de oprichting brachten zij het debuutalbum ‘Disequilibrium’ uit. Dit deden ze onder eigen beheer. We zijn hier niet om het over dat album te hebben, maar aangezien dit een nieuwe band is moet ik wel even melden hoe gaaf die plaat is en het zeker ook de moeite waard is om hem op te zoeken.  

Dat album is dus niet onopgemerkt gebleven bij het recordlabel Frontiers. Zij twijfelde geen moment en sloot een deal met de groep. De band zegt zelf over die deal: “Early in our musical careers, finding a label to call home seemed almost impossible, let alone it being a huge worldwide label. For that and a couple other reasons, we are very pleased and proud to announce that we have signed with Frontiers. We grew up listening to a lot of the bands on their roster, which makes this all the more exciting. We’re certain that this is the start of a very prolific musical relationship, and that Frontiers will do an amazing job to help us bring our prog to the world.” 

Na het sterke debuut mag dit nieuwe ‘Frontal’ er ook zeker wezen. Deze mannen zijn zeer getalenteerd en dat hoor je door het hele album door. Ook de volgorde is goed gekozen. Het album opent met het 11 minuten durende ‘Inside The Cage’. In dit nummer geeft de band een voorproefje van wat je allemaal te wachten staat. Een sterk nummer vol tempowisselingen, solo’s en hele sterke zang. Gaat vervolgens door met de heerlijke en tevens eerste single ‘Madness Unforseen’ die komt met een aanstekelijk refrein. Tijdens dat refrein hoor ik wat Alter Bridge invloeden. Dan is er even een moment om op adem te komen. ‘Dreamless’ neemt even wat gas terug. Vervolgens gaat het gas er weer op. ‘Ignite’ wordt qua zang zelfs geopend met screamzang, deze is van korte duur. Naar mening springt ‘Ignite’ net iets boven de rest uit.  

‘Turbulence’ lijkt nu echt klaar om de wereld te gaan veroveren met hun supervette prog metal. Als ze dit soort albums blijven maken kan dit zomaar eens een heel groot bandje worden. ‘Frontal’ is voor iedere prog metal fan een must hear! (90/100) (Frontiers Music s.r.l.) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ