OSP – 214

Facebookrssmail

OSP - 214De Limburgse rock band OSB (Oldskool Pretty) bestaat sinds 2012, maar pas nu komtn ze met hun debuut ‘214’. De titel van het album is niet zomaar gekozen. Samen hebben deze mannen 214 jaar rockervaring. OSP trad onlangs op in de Bosuil op de ‘Thank God it’s Wednesday’ woensdag avond en dat optreden overtuigde ons voor een recensie.

Bij het instrumentale intro van ‘Rock the night’ geeft meteen duidelijk dat het OSP de duidelijke rock-stijl aan. De stem van zanger Rogier Stockbroeks heeft een heel licht rauw randje. Vrij algemene tekst die verstaanbaar is gezongen, met een mooi crescendo. Een prima gitaar-rif wordt door gitaristen Jos Evers en Michael Francis in een instrumentaal stuk ingezet. Na bijna 5,30 minuten wordt het einde weg gedraaid. Dit had wat mooier gekund, maar is ook een keuze.

‘Hear his cry’ heeft een vrij lang instrumentaal intro en heeft een pakkend ritme met wederom een goede gitaar-rif. Ondanks dit pakkend ritme is het minder meeslepend dan ‘Rock the Night’, hoewel het einde hier wel mooi wegsterft.

‘To say something beautiful’ heeft een wat apart en vrij rustig intro, maar vrij snel is er de overschakeling op het wat zwaardere werk, gedreven op het temp van drummer Jan van de Pluim en bassist Sergio Minchero. Toch heeft dit nummer, mede door de zang een wat poppy sound. Instrumentaal rockt het lekker door tot dat het nummer plotseling eindigt.

‘214’ is absoluut geen verkeerde EP, maar toch slaagt OSP er niet in om boven het gemiddelde uit te komen. Iets te veel poppy sound en te weinig rock. Toch zijn we benieuwd wat deze rockers voor de toekomst in petto hebben, want onlangs is er een dubbele bandwissel geweest. Rob Ogier zit nu achter het drumstel en Bastiaan Kuiper bespeelt een van de gitaren. Met deze nieuwe samenstelling wil Oldskool Pretty in de toekomst een volledige cd uitbrengen. Ze willen wat minder poppy klinken en meer rocken en dus zien we hun cd (die nog geschreven moet worden) met vertrouwen tegemoet! (7/10) (Eigen productie)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ