Significant Point – Into The Storm

Facebookrssmail

Japan is nu niet direct het eerste land waar je aan denkt als het gaat om goed gespeelde traditionele Speed/Thrash Metal. Significant Point gaat hier met hun debuutalbum ‘Into The Storm’ proberen verandering in te brengen en wat mij betreft zijn ze in hun missie geslaagd. Significant Point wordt in 2011 opgericht door gitaristen Kazuki Kuwayaki en Gou Takeuchi. Na talloze bezettingswisselingen hebben ze sinds 2018 de huidige line up. Het ontbreekt Significant Point alleen nog aan een zanger. Op dit album worden ze uit de brand geholpen door George Itoh die de microfoon vasthoudt bij Risingfall en Military Shadow.

Allereerst complimenten voor de mooie hoes en de productie. Het album klinkt lekker transparant en vooral de gitaren springen eruit. Over naar de muziek. ‘Attacker’ en ‘Danger Zone’ zijn al wat oudere nummers die al stonden op hun in 2014 uitgebrachte demo. Dit is echter niet te horen omdat de overige 8 nummers van het album ook klinken alsof ze in de jaren 80 zijn opgenomen. Significant Point speelt snelle 80’s Metal met de nadruk op snel. Origineel is het allemaal niet maar de spelvreugde en de liefde voor de muziek van die tijd druipt van het album af. Vooral het gitaarwerk is om van te smullen. Het album staat bol van geweldige gitaarriffs en schitterende (twin)gitaarsolo’s. Gelukkig wordt er ook af en toe wat gas teruggenomen zoals in ‘You’ve Got The Power’ met een heerlijk ‘Breaking The Law-achtig gitaarriffje. Ook laat zanger George Itoh op dit nummer horen dat hij niet uitsluitend in de hogere regionen kan zingen. Iets wat voor sommige luisteraars als storend kan worden ervaren. Slechte nummers staan er niet op ‘Into The Storm’ maar ik persoonlijk vind Significant Point beter als het gaspedaal iets minder diep wordt ingedrukt. Beste nummers van het album zijn het al eerder vernoemde ‘You’ve Got The Power’ en het titelnummer wat in het Japans wordt gezongen. Iets wat goed uitpakt. George Itoh voelt zich hoorbaar meer in zijn comfort zone als hij in zijn moedertaal zingt. We gaan zeker nog meer horen van deze Japanners. Hopelijk vinden ze snel een zanger en brengen ze een 2e album uit met een ietwat meer eigen geluid.

Liefhebbers van Loudness, Agent Steel, Iron Maiden, Judas Priest en zelfs van Dragonforce kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen. Significant Point bewijst met ‘Into The Storm’ dat Metal met roots in de jaren 80 nog steeds bestaansrecht heeft. (88/100) (Dying Victims Productions)

Tracklist

1 Attacker (3:47)

2 Heavy Attack (3:30)

3 You’ve Got The Power (4:06)

4 Riders Under The Sun (4:34)

5 Night Of The Axe (3:29)

6 Run For Your Life (4:00)

7 Into The Storm (5:23)

8 Deathrider (4:23)

9 Danger Zone (4:27)

10 Running Alone (6:17)

Line up

Gou Takeuchi – Guitars

Kazuki Kuwayaki – Guitars

Itormentor – Drums

Kazuhiro Watanabe – Bass

Guest Vocals: George Itoh (Risingfall/Military Shadow)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ