Inner Stream – Stain The Sea

Facebookrssmail

De Argentijnse band Inner Stream heeft vrij recent een contract getekend bij Frontiers Music Srl. Deze melodic metal band voegt onder andere symfonische metal en electronic toe aan hun powervolle melodieën. Componist/ zangeres Ines Vera-Ortiz richtte in 2008 Inner Stream als project op. Ondertussen werkte ze vooral voor andere (power) metal bands. In 2017 begon ze samen te werken met toetsenist Guillermo de Medio, en kwam Inner Stream echt van de grond.

Met ‘Massive Drain’ is de opening, zowel instrumentaal als qua zang vrij rustig, dan komt de metal erbij. Dit wordt gemengd met poppy invloeden en af en toe wat licht klassieke elementen. Ines Vera heeft een warme , krachtige stem. Zowel instrumentaal als vocaal zijn er leuke details toegevoegd. Het einde is vrij onverwacht.  Het begin van ‘Hunt You’ heeft leuke geluiden en vervormde zang. Op de achtergrond worden licht klassieke invloeden met de metal vermengd. De verhouding tussen ritme en melodie is prima. Bovendien zijn er voldoende details in de muziek, maar er zit vrij weinig variatie in. Je wordt hierdoor misschien minder snel één met de muziek. Toegankelijk is het allemaal wel, live gespeeld zal dit ook zeker voor een goede vibe zorgen.  Ook in de nummers die volgen is de verdeling in hoeveelheid tussen metal, de klassieke elementen en de electronic is zeer goed. Wel is het jammer dat de contrasten tussen licht en zwaar niet beter naar voren komen. Ook de volume verschillen tussen de zwaardere en/of opzwepende stukken en de ingetogen delen hadden wat groter mogen zijn.

‘Stain The Sea’ heeft een electronic start met een bijpassende, vervormende zang. Vrij snel volgt de wending naar metal waar keyboardklanken subtiel doorheen gestrooid worden. Het geheel blijft, mede door de ritmesectie, aangenaam opzwepend. Deze titeltrack heeft een prima melange van metal en elektronische klanken en heerlijk gitaarspel.  ‘The Brigde’ is een prima electronic nummer, ook hier blijven de metal en de symfonische invloeden aanwezig. De lekkere beat in ‘Last Drink’ heeft een vrolijke werking en zal live gespeeld zeker sfeer verhogend werken. Na een heerlijk zwaarder gespeeld deel is het einde vrij abrupt. Ook in ‘Real’ is het geluid prima verdeeld over de koptelefoon. De (terugkerende) details zijn soms best ver op de achtergrond. Weer laat Ines Vera haar vocale kunnen horen, in een rustig gespeeld deel komt haar stem extra goed naar voren. Als dit iets langer had geduurd, was ik zeker geraakt. Dit laatste nummer heeft ook een strak einde.

Deze elf nummers duren iets minder dan veertig minuten. Ze hebben een toegankelijke structuur, wat past bij de melodic stijl. Ieder nummer op ‘Stain The Sea’ is goed, al waren er weinig hele grote verrassingen. Dit komt omdat nummers regelmatig een rustige start hebben en vrij snel, op ongeveer dezelfde wijze richting de metal gaan. Een aantal nummers eindigen min of meer in dezelfde plotselinge stijl. Maar ‘Drown me’ heeft een mooi ingetogen outro. De manier waarop de symfonische klanken zijn verwerkt in de nummers had gevarieerder gekund. Een aantal ingetogen delen zijn net te kort om echt binnen te komen, terwijl ze er wel dicht bij zijn. De intensiteit die er nu te weinig is, komt doordat de band te gretig lijkt te zijn om hun kunnen te laten horen. Terwijl een vocale en instrumentale diepgang en/of emotie soms beter tot leven komt als men meer de tijd neemt om dit over te brengen naar de luisteraar. Het geheel is met zorg verdeeld over de koptelefoon. De instrumenten onderling zijn in balans, en (de gestapelde) zang en muziek zijn constant in harmonie. Bovendien zijn de melodieën mooi opgebouwd, Inner Stream is dus zeker een band om in de gaten te houden!  (76/100) (Frontiers Music Srl.)

Tracklist

01.Massive Drain

02. Fair War

03. Hunt You

04. Aftermath

05. Dance With Shades

06. Drown Me

07. If You Dare

08. Stain The Sea

09.The Bridge

10. Last Drink

11. Real

Line up

Vocals – Inés Carolina Vera Ortiz

Keyboards and programming – Guillermo de Medio

Drums – Nicholas Papapicco

Guiltars – Andrea Seveso

Bass – Mitia Maccaferri

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ