Desolate Realm – Desolate Realm

Facebookrssmail

Het Finse Desolate Realm debuteerde begin 2020 met hun ep genaamd ‘Unleash The Storm’. Nu is er dan hun eerste, gelijknamige, volledige album. De band bestaat uit Matias Nastolin die, behalve de drums, alles van voor naar achteren heeft ingespeeld en geproduceerd. De drums werden verzorgd door Olli Törrönen. Beiden kennen elkaar van Decaying, een band die mij echter onbekend is.

Desolate Realm brengt een, bij vlagen, lekker vlotte mix van Heavy Metal en Doom. Raakvlakken zijn er zeker met Candlemass, Solitude Aeturnus en Morgoth.

‘Spire’ opent met een King Diamond gilletje, iets wat in ander nummers ook af en toe opduikt, en dat zet je qua vocalen wel op het verkeerde been. De lage, grommende maar zeker goed te verstane stem van Nastolin past wel lekker bij de gebrachte muziek. Na een eerste beluistering van het album lijkt het allemaal een beetje op elkaar maar na meerdere luisterbeurten is dit echt een genietbaar album. De heavy Doom kent bij vlagen een vlotte tempoversnelling en nummers als ‘The Circle’, “Beneath The Surface’,‘Spire’ en ‘Crypt’ hakken er lekker in.

Alle nummers kennen eenzelfde soort opbouw en mix van vlotte Heavy Metal met afwisseld galopperende en epische Doomy passages. De diepe vocalen van Nastolin geven er een mistroostig sfeertje aan dat goed bij de muziek past. Vernieuwend is het niet, exceptioneel ook niet maar genietbaar zeker wel. Het hoge peil van de eerste 4 tracks wordt niet overal gehaald maar dat geeft wat ruimte voor verbetering. Niet dat deze slecht zijn maar ze tippen ze gewoon net niet aan en blijven wat minder hangen.

Gewoon een lekker debuut van een band met een muzikaal no nonsense attitude en dat bezorgd je een eerlijk stuk muziek. Het beluisteren zeker eens waard. (73/100)(Eigen Beheer)

Tracklist

1.         Spire              

2.         Beneath the Surface             

3.         The Circle                  

4.         Crypt              

5.         Reckoning                 

6.         The Chosen               

7.         A Tall Order               

8.         Tormented Souls

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ