Skarlett Riot – Regenarate

Facebookrssmail

Het Engelse Skarlett Riot laat eindelijk weer eens van zich horen met dit nieuwe juweeltje ‘Regenarate’. Ja, het is een lekker stevig plaatje geworden dat het vooral ook live goed zal gaan doen. Voorganger ‘Tear Me Down’ uit 2013 klonk al lekker maar deze pakt stukken vetter uit. Onder aanvoering van zangeres Skarlett, die gezegend is met een fraaie, heldere stem, worden we getrakteerd op 10 heerlijke, moderne metal tracks voorzien van een glasheldere productie en dito geluid.

De machinale riffs en drumwerk denderen in elk nummer lekker voort en geregeld wordt er venijnig gesoleerd. De energie en het spelplezier spatten er vanaf en Skarlett weet met haar vocalen moeiteloos de aandacht vast te houden. Vanaf de fantastische opener ‘Break’ tot aan het afsluitende, en lekker catchy, ‘Warrior’ kent dit een album geen zwakke momenten. Alles is werkelijk subliem in balans en door het inbrengen van driestemmige geluiden levert dit ook fraaie duistere momenten op. Stevige beukers als ‘Paralyzed’ en ‘Outcast’ vormen een heerlijk contrast met iets lichtere nummers als ‘Calling’ en ‘Affliction’. De plaat doet mij eerlijk gezegd hevig denken aan het, inmiddels helaas ter ziele gegane, Kroatische Agharti op hun album ‘Change’. De overeenkomsten met dat album zijn gewoonweg niet te ontkennen maar dat was dan ook, voor mij in ieder geval, een topalbum. Maar goed, de toekomst is aan Skarlett Riot en die ziet er, met dit album in de achterzak, zeer zonnig uit. Een kwalitatief hoogstaand modern product dat het verdient om hoge ogen te gooien.

(87/100; Despotz Records)

Tracklist
01. Break
02. Closer
03. Stand Alone
04. What Lies Beneath
05. Calling
06. Affliction
07. Outcast
08. Paralyzed
09. The Storm
10. Warrior

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ