The Dead Daisies – Radiance

Facebookrssmail

De super rock groep ‘The Dead Daisies’ bracht in 2013 hun titelloze album uit. Sindsdien zijn ze behoorlijk gegroeid. De bezetting wisselde af en toe (ook nu is er een andere line-up) wat bleef is de onvervalste rock. ‘Face Your Fear’ heeft een verrassende start, de opzwepende rock komt er al snel bij. Bassist Glenn Hughes is nog steeds de zanger. De gitaristen Doug Aldrich en David Lowy zijn er ook nog bij. Brian Tichy is de nieuwe drummer. Ook hij is een bekende in het rock circuit. De openingstrack dooft mooi uit.

Aan de start van ‘Hypnotize Yourself’ is er leuk gebruik gemaakt van de verdeling over de koptelefoon. De tempo- en volume wisselingen zijn goed, het tempo is soms verrassend kalm. Ook in de sterk gespeelde delen is het klank van de cimbalen mooi. De verdeling van de instrumenten onderling is goed.

‘Radiance’ gaat over Daisy, zij is een erfgename van de onderwereld. Tijdens een tijdreis loopt ze door de stille straten, ondertussen heeft ze haar aandacht volledig bij haar mobieltje. Het holografische optreden van ‘The Meta Daisies’ trekt haar aandacht. Als ze omdraait wordt ze gebiologeerd door een fel licht dat in de verte straalt. Ze reist door de tijd om de oorsprong te vinden van de mysterieuze gloed. Dit leidt haar naar een donker bos met een kasteel. Hier ontdekt ze een geheime tunnel met een ondergronds gewelf. Ze opent een klein muziekdoosje, deze bevat een gloeiende bol die energie uitstraalt, dit brengt haar naar de onderwereld. Aan het hof ziet Daisy ‘The Meta Daisies’ rocken, door haar passie voor rock gaat ze dansen, hierdoor komt ze in een euforische toestand. Als ze een engel aanraakt, veroorzaakt dit een epische explosie. Ze wordt terug gestuwd naar de stad en sluit zich aan bij de energiebol, hiermee stijgt ze op naar de volgende meta dimensie. Dit is een terechte album titel.

De nummers zullen het live gespeeld goed doen, dat hoor je onder andere aan ‘Born to Fly’. Je voelt de momenten waarop er interactie met het publiek zal zijn. Ook hier zit er een leuk kleiner gespeeld deel in. Dit opzwepende nummer eindigt nogal plotseling. ‘Kiss The Sun’ heeft aangenaam veel energie, de bas is lekker aanwezig en het gitaarspel is heerlijk. ‘Courageous’ heeft een paar volumewisselingen, Brian gaat hier prima in mee. Soms laat hij zijn drumstokken even met rust.

Na een aantal heerlijke rocknummers volgt ‘Roll On’ met zijn ingetogen start. Je hoort de emotie op de zang. Tempo en volume nemen wat toe, maar het blijft even wat meer laid back. Hier vallen de details in percussie goed op. Er zijn ook enkele lichte orkestrale elementen toegevoegd, wordt prima afgewisseld met rockend gitaarspel. De minieme pianoklanken op het laatst vallen te veel weg. Daarmee eindigt dit mooie, gevoelige nummer toch een beetje teleurstellend. Zeker omdat dit ook het laatste van de cd is.

De nummers zijn niet alleen geschreven om live te spelen, ook op cd merk je dat ze met zorg zijn opgebouwd. Ze hebben een goed intro en outro, en bovendien leuke details. Bijvoorbeeld door details in ‘Cascade’, deze vallen in eerste instantie (zelfs met koptelefoon) nauwelijks op. Kortom: The Dead Daisies blijven verrassen. (78/100) (Steamhammer / SPV)

Tracklisting:

01. Face Your Fear 4:09

02. Hypnotize Yourself 3:50

03. Shine On 2:59

04. Radiance 4:03

05. Born to Fly 3:19

06. Kiss The Sun 3:23

07. Courageous 3:31

08. Cascade 4:07

09. Not Human 4:14

10. Roll On 3:10

New Line-Up:

Glenn Hughes (Deep Purple) – bass, vocals

Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) – guitars

Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner) – drums

David Lowy (Red Phoenix, Mink) – guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ