Ola Englund – Starzinger

Facebookrssmail

‘Starzinger’ is het tweede soloalbum van deze Zweedse gitarist/producer die ook betrokken is bij Six Feet Under en zijn eigen bands The Haunted en Feared. Het album is voorzien van een uitstekend geluid en is gemixed en gemastered door Jocke Skog die naast sound-en mixing engineer ook toetsenist is van Clawfinger. De mooie hoes is gemaakt door Costin Chioreanu die ook al hoezen heeft vervaardigd voor onder andere Paradise Lost, At The Gates en Emperor.

‘Starzinger’ is de opvolger van Englund’s debuut soloalbum ‘Master Of The Universe’ dat begin 2018 uitkwam. Net zoals op ‘Master Of The Universe’ mixt Englund op ‘Starzinger’ invloeden van Prog, jaren 80 Rock, Metal en zelfs Blues. Ook dit album is evenals het debuut volledig instrumentaal. ‘Starzinger’ is wel iets steviger uitgevallen dan het debuut maar liefhebbers van ‘Master Of The Universe’ kunnen ook met een gerust hart dit album aanschaffen. Er is nog steeds ruimte voor een saxofoon (Bane Of Skeletor), mondharmonica (Bluesy Mc Bluesface) en mooie sfeervolle passages gedragen door zweverige toetsenpartijen zoals in afsluiter ‘A Bid Farewell’. De grootste valkuil bij volledig instrumentale albums is om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Het klinkt al gauw als veel van hetzelfde en vaak slaat de eentonigheid toe. Dat is bij ‘Starzinger’ geenszins het geval. Afwisseling troef en het kost geen enkele moeite om de aandacht er bij te houden.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de stevigere nummers. Het opzwepende ‘Cringy AF’ wat ook op een Joe Satriani album had kunnen staan, het ultra heavy nummer ‘Balegmah’ waarin gitarist Jeff Loomis (Arch Enemy/Nevermore) een hoofdrol mag vertolken en het donkere ‘Demon(etized). Ook het (de titel zegt het al) Bluesy ‘Bluesy Mc Bluesface’ verdient een speciale vermelding. (82/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

1 Stars + Ponies (5:28)

2 Cringy AF (3:42)

3 Space Invaders (3:38)

4 Demon(etized) (5:05)

5 Bane Of Skeletor (4:10)

6 Bluesy Mc Bluesface (3:45)

7 Balegmah (4:30)

8 Sun + The Moon (6:51)

9 A Bid Farewell (4:53)

Line up

Ola Englund – Guitars, Bass

Jeff Loomis – Guitars

Delta Empire – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ