Night Resident – Darkness Is My Home

Facebookrssmail

Voor me zie ik de promo van Night Resident, ‘Darkness Is My Home’. De Griekse versie van Ghost, zo wordt deze band genoemd in de mail. Die vergelijking is ook gelijk vanaf nummer één zeer duidelijk. Helemaal wanneer de zanger erin komt. Dan is natuurlijk wel de vraag, weten ze er wel hun eigen draai aan te geven of wordt er wat te veel afgekeken? 

‘Darkness Is My Home’ is een heerlijk Night Resident-album geworden. Het album begint al meteen goed met ‘A Time Of Wonder’. Lekker nummertje en dat smaakt naar meer meteen. De hoge verwachtingen die het nummer opwekt, leggen de lat wel hoog. 

Het beste nummer van het album is ‘Into Her Eyes’. Het is een catchy nummer met een geluid dat blijft hangen. Is dat iets wat ‘Darkness Is My Home’ nodig had om de rest van het album interessant te houden? Nee, dat niet. Het album in totaliteit is gewoon een erg fijn album. Darkness Is My Home heeft meer van dat soort lekkere nummers, gelukkig. De riffs zijn heavy en blijven goed hangen. Bij de stem kun je er echter niet omheen dat Ghost een zeer grote inspiratiebron voor deze heren is geweest. De nummers van Night Resident zijn wel een stuk minder commercieel maar daar is dan ook weer een stukje originaliteit in te vinden. 

‘I’ll Be Free’ heeft een prettige solo. De gitaartonen, zeker in de solo’s is niet de herkenbare Ghost sound. Daarmee geeft Night Resident dus wel aan dat ze wellicht nog wat zoekende zijn naar een compleet eigen geluid. Het nummer daarna ‘Little Emperors Of Nothing’ komt dan weer met een super dikke riff. Zie die maar eens uit je kop te krijgen als gitaarliefhebber.

Night Resident levert met ‘Darkness Is My Home’ een sterk album af. Met nummers als ‘Into Her Eyes’ en ‘Stardust’ laat de band ons iets moois na. De muziek van Night Resident is wel echt in de stijl van Ghost. De vroege Ghost van de eerste paar platen. Niet à la ‘Dance Macabre’ of ‘Rats’. ‘Darkness Is My Home’ is een zeer degelijke plaat, of iedereen het daarmee eens is durf ik niet te zeggen. Kijk maar naar Greta Van Fleet toen die bekend werden. Of je vindt het niks en te veel na-apen, of je maakt je daar niet zo druk over, het klinkt immers gewoon goed. Het is een album dat het waard is om in ieder geval een kans te krijgen. (76/10) (Self Released) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ