Heaven & Earth – V

Facebookrssmail

V is zoals de titel het al verraad het vijfde studio-album van Heaven & Earth. Het eerste album werd uitgebracht in 2000 en sindsdien heeft Heaven & Earth (lees Stuart Smith, oprichter en enige overgebleven originele bandlid) met geweldige (gast)muzikanten in een tijdsbestek van ruim 15 jaar 4 zeer goede Classic Rock albums uitgebracht. Na ruim 3 jaar stilte, (het laatste album ‘Hard To Kill’ verscheen in 2017) verschijnt dan nu het vijfde album ‘V’.

Heaven & Earth heeft nu een internationale Line Up met als nieuwkomers de in 2020 aangesloten Italiaanse zanger Gianluca Petralia en de Hongaarse Toetsenist George Barabas (echte naam Gyorgy Barabas). Verder bestaat Heaven & Earth nog uit gitarist Stuart Smith, bassist Lynn Sorensen, tevens verantwoordelijk voor de productie en mix van het album en drummer Simon Wright onder andere bekend van Dio en AC/DC. De band bestaat uit ervaren muzikanten en dat is ook op dit album duidelijk te horen. Toetsenist George Barabas is een duidelijke aanwinst zijn dominante toetsenspel in samenwerking met het Ritchie Blackmore-achtige gitaarwerk zorgt voor erg mooie Classic rock momenten. Zanger Gianluca Petralia doet het ook goed maar hij heeft de pech dat zijn voorgangers nog grotere klasbakken waren (onder andere Glenn Hughes en Joe Retta) af en toe doet zijn stem me denken aan Andy Kuntz de zanger van Vanden Plas. De muziek lijkt erg veel op Rainbow, Deep Purple en Bad Company. Niet verbazingwekkend omdat gitarist Stuart Smith in zijn jonge jaren toen hij nog in Engeland woonde een protégé was van Ritchie Blackmore en bassist Lynn Sorensen heeft enkele jaren de snaren geplukt bij Bad Company en de Paul Rodgers band.

Iedereen die Rainbow, Bad Company tot hun favoriete groepen rekent mag dit album op het boodschappenlijstje zetten. Oerdegelijke Classic Rock die nergens geforceerd klinkt maar lekker authentiek en relaxed klinkt. Ik zet’m nog een keertje op. (85/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Drive (4:53)

2 Beautiful (4:30)

3 Never Dream Of Dying (5:25)

4 Ship Of Fools (5:15)

5 Poverty (5:01)

6 Flim Flam Man (4:51)

7 One In A Million Men (4:09)

8 Little Black Dress (3:44)

9 Big Money Little Man (4:34)

10 Running From The Shadows (4:14)

11 Nothing To Me (5:05)

12 At The End Of The Day (6:12)

Line up

Gianluca Petralia – Vocals

Stuart Smith – Guitars

Lynn Sorensen – Bass/(backing)Vocals

Simon Wright – Drums

George Barabas – Keyboards/ Hammond Organ

Mike Mangan – additional Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ