CASTLE – DEAL THY FATE

Facebookrssmail

Het Amerikaanse Castle zou zomaar het woord retro kunnen hebben uitgevonden want hetgeen ze laten horen mag gerust met hoofdletters worden geschreven. Sinds 2009 weten zij ook op deze 5elangspeler moeiteloos te boeien met krachtige hardrock/metal die na een aantal luisterbeurten lekker blijft hangen en alleen maar aan luisterplezier toeneemt.

Opener “Can’t Escape the Evil” klinkt lekker gruizig en teleporteert je meteen terug naar de beginjaren van ons geliefde genre. Je waant je meteen in een desolaat, volledig door mist omgeven moerasgebied waar je in de verte een kasteelruïne ziet opdoemen. Dat kasteel ga je overigens nooit bereiken want vanaf het meer uptempo gespeelde “Skull In The Woods” word je onvoorzichtiger en beland je in een venijnig drijfzand waaruit je hopeloos probeert weg te komen. Het hypnotiserende, lekker duivels klinkende “Prelude/Hexenring” gaat daar niet bij helpen en laat je stil staan van verbazing. Vanaf dat moment is er geen weg meer terug en zink je hulpeloos verder weg omdat het loodzware “Wait For Dark” hierna zijn intrede doet. Dit soort klanken helpen uiteraard niet en ook de vibrerende, toegevoegde vocalen van gitarist Mat Davis is koren op de molen voor drijfzand eigenschappen. Jezelf stilhouden om hieruit te komen zou je laatste redding nog kunnen betekenen maar met het navolgende supertrio “Deal Thy Fate”, “Haunted” en het geweldige “Red Phantom” is dat geen enkele optie. Al bangend onderga je je lot waarna het hevig aan Dool refererende “Firewind” ervoor zorgt dat je definitief de weg naar de bodem hebt ingeslagen. De enige troost die je hieruit mag putten is dat het gebeurd met een geweldig lekker album in je hoofd dat na talloze malen beluisteren nog steeds blijft boeien. Het kan slechter …. Deal thy fate …….

Castle duo Elizabeth Blackwell (vocalen) en Mat Davis (gitaar) verassen mij met dit “Deal Thy Fate”. Zij weten de hypnotiserende, lekker stevige nummers te voorzien van avontuurlijke wendingen en inventieve solo’s. Het klinkt zowel erg vertrouwd maar ook apart en dat is best knap. De zang van Elizabeth is niet opzienbarend maar past perfect in het occulte plaatje. Een album dat dat je opslokt, net als drijfzand, en dat is best eens lekker. Aanrader derhalve en zeker het checken eens waard.

(88/100)(Ripple Music)

Tracklist:

  1. Can’t Escape the Evil
  2. Skull in the Woods
  3. Prelude
  4. Hexenring
  5. Wait for Dark
  6. Deal thy Fate
  7. Haunted
  8. Red Phantom
  9. Firewind

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ