Happy birthday Alissa White-Gluz

Facebookrssmail

Alissa White-Gluz werd geboren op 31 juli 1985 in Montreal, Canada. Alissa is een zeer talentvolle zangeres die allerlei stijlen kan zingen en tegenwoordig vooral bekend is als het gezicht (en de stem) van Arch Enemy. Ze kan geweldig goed grunten, maar ook haar gewone zang is prachtig om naar te luisteren.

Op 19 jarige leeftijd richtte ze haar eerste band op, The Agonist. Al gauw was ze een voorbeeld voor de vele fans over de hele wereld en voor veel medemuzikanten. Ook is ze een graag geziene gastvocaliste. Vooral bij de power metal band Kamelot liet ze haar veelzijdigheid horen, en later ook bij Delain.

Sinds 2003 is ze ook fanatiek activiste voor de mensenrechten, dierenrechten en milieubescherming. Zo heeft ze meegewerkt voor diverse kleine tot hele grote internationale organisaties. Ze was voor Unicef in Afrika voor gezondheidsorganisaties en was in Canada om campagne te voeren tegen de zeehondenjacht.

De metalscene onderging in 2014 een grote schok toen zangeres Angela Gossow bekend maakte te stoppen als zangeres van Arch Enemy. Maar voordat het bericht de wereld in ging had Angela al persoonlijk aan Alissa gevraagd of zij haar opvolgster wou worden bij de band. Angela bleef wel bij de band en bekleed nu de functie van manager. Met Alissa als zangeres zijn nu twee studio albums gemaakt en een live album. De band is populairder dan ooit te voren en reist de hele wereld rond. En Alissa is de gevierde frontvrouw.

RockMuZine feliciteert Alissa White-Gluz met haar verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ