Bleach + Piece of Pie eindelijk weer on stage in Baroeg

Facebookrssmail

Eindelijk na lange tijd kan het weer, een normaal concert waarbij het publiek weer lekker mag bewegen en uit volle borst kan meezingen. Op 1 oktober staan Bleach en Piece Of Pie in Baroeg Rotterdam. Twee coverbands die je even mee terug in de tijd nemen door de Grunge historie.

Piece of Pie mag de avond openen en dit doen ze met hun ‘The Ultimate Grunge Experience’. Het publiek is in het begin nog een beetje onwennig dat ze eindelijk weer deel uitmaken van een live concert en ze blijven een beetje op afstand staan. Na een aantal bekende covers van onder andere Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains komt het publiek los en begint lekker mee te zingen. Als de band een teken krijg dat er nog maar één nummer gespeeld mag worden, is het publiek teleurgesteld. Uiteindelijk wordt er toestemming gegeven om hierna toch nog één extra nummer te spelen voordat de hoofdact het podium op mag.

Dan is het eindelijk tijd voor Bleach, een Nirvana Tribute band. Vanaf het eerste nummer zit de sfeer er goed in bij het publiek. Er wordt luidkeels meegezongen en gedanst op de bekende hits zoals ‘Come As You Are’ en ‘Lithium’. Halverwege de show ontstaat er zelfs een moshpit en is het weer van ouds. Als de band het nummer ‘Smells Like Teen Spirit’ inzet, is de hele zaal in beweging. Het is lastig om nog iemand te spotten die niet aan het genieten is.

Ondanks dat de band in het begin van de set heeft aangegeven al 1,5 jaar niet live gespeeld te hebben, is er muzikaal niks op aan te merken. De vocalen zijn goed en het plezier straalt er bij de bandleden vanaf. Je bevindt je echt even terug in de tijd van het Nirvana tijdperk.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ