Afscheid ROAM in Dynamo: was 10 jaar genoeg?

Facebookrssmail

Allcaps

Met hun in april uitgebrachte debut EP ‘my fantasy // my enemy’ betreden ze het hoofdpodium van de Dynamo om de avond te openen! Terwijl de zaal langzaam vol loopt, speelt de band vooral nummers van die EP maar ook een aantal nieuwe nummers die op hun komend album staan.
Met hun pakkende pop-punk stijl en energieke stage presence knallen ze door de set heen. Dat het publiek niet voor deze band komt is te merken, toch krijgen ze aardig wat mensen mee. Van een klein pitje tot een paar meezing stukken! Dit is zeker een band waar je nog wat van gaat horen!

Happydaze

Na een korte ombouw staat Happydaze op het podium! Gelijk vanaf het begin weten ze toch al redelijk wat publiek mee te krijgen. Deze uit Edinburgh afkomstige band heeft maar een set van een half uur, maar daar halen ze wel alles uit! Moshpits, crowdsurfers en singalongs zijn allemaal van de partij! Al merkte je wel dat het publiek aan ‘t wachten was op ROAM. De muziekpartijen zitten heel strak in elkaar met 2 gitaristen een drummer en een vocalist. Van strakke lead riffs tot mooie twee-tonige ritmische partijen! Houd ze in de gaten! Want ik ben in ieder geval fan!

ROAM

“Eindhoven, are you ready?” klinkt het als ROAM eindelijk het podium betreedt voor hun laatste Nederlandse show! En aan het publiek te horen word het een feest!
De band uit Eastbourne, Engeland is bezig met hun laatste tour door Europa met de “10 Years is Enough” tour. Ze openen de setlist met ‘Warning Sign’ waar de eerste kleine pit al vrijwel direct ontstaat. Wat een energie komt er van zowel het podium als het publiek af!

Zanger Alex Costello is heel erg onder de indruk van de hoeveelheid mensen die de teksten van voor tot achter kennen, gezien de band toch pas 10 jaar meegaat. Maar dit is zeker niet gek door de pakkende teksten en catchy riffjes! Halverwege de set komen de verhalen. Eerst over de geschiedenis van ROAM met Eindhoven gezien het festival Mildtfest in Dynamo de eerste plek was waar ze gespeeld hebben aan de vaste grond tijdens hun eerste grote tour. Toen stonden ze nog in de kleine zaal.

Vanaf dit punt vliegen de stagedivers je om de oren en je ziet de band ervan genieten! Dit is waarom ze doen wat ze doen! Een vol publiek die hun nummers meezingen en losgaan op de muziek!

En dan is het gedaan.
Of toch niet?
Samen met een van de gitaristen komt de zanger het podium op en zetten ze het nummer ‘Tracks’ in terwijl ze aan het publiek vragen hun zaklampen aan te zetten! Het zaallicht gaat uit en je hebt enkel nog een tweetal lampen vanaf het podium en de zaklampen van het publiek.
Hier kwamen de tranen tevoorschijn door het publiek heen. Toch wel het besef, nu is het echt bijna gedaan met deze band.

Na de akoestische break komen ze met de meest energieke nummers uit de set. ‘Head Rush’ en ‘Playing Fiction’. De microfoon word de hele tijd richting het publiek gericht waar je iedereen ook uit volle borst hoort mee schreeuwen terwijl er geduwd en getrokken word! Stagedivers klimmen het podium op terwijl halverwege de zaal de moshpit op volle toeren bezig was. Iedereen in zijn eigen element!

“Thank you Eindhoven” hoor je vlak voor de zanger zelf het publiek op duikt voor een laatste crowdsurf. Hiermee is de laatste Nederlandse show definitief voorbij. 10 Years is Enough… Bedankt ROAM voor deze mooie jaren!

Foto’s : (c) Pim Spätjens

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ