Happy birthday Brian Johnson

Facebookrssmail

Brian Johnson werd geboren in Newcastle upon Tyne, Engeland op 5 oktober 1947 enwas de zanger van de Australische hardrockband AC/DC. Brian Johnson was in de jaren zeventig de zanger van de glamrockband Geordie en kwam in 1980, na de dood van de legendarische zanger Bon Scott, bij de hardrock band AC/DC. Het eerste album van AC/DC met Brian Johnson als zanger verscheen in de zomer van 1980 en had de naam ‘Back in Black’. Het is het bestverkochte album van AC/DC.

Op 7 maart 2016 werd bekend dat Brian Johnson lijdt aan ernstige gehoorschade en zelfs volledig zijn gehoor zou kunnen verliezen. Op dat moment was de band bezig met hun tweejarige tour ‘Rock or Bust’, die daarom werd onderbroken. Op 17 april 2016 nam Johnson tijdelijk afscheid van AC/DC wegens deze gehoorproblemen. De tour wordt afgemaakt met gastvocalist Guns N’ Roses zanger Axl Rose. Johnson gaf in een verklaring in april 2016 aan dat hij door artsen is afgeraden op te treden in grote stadiums. Dit zou zijn gehoor teveel schade toebrengen. Echter gaf hij wel aan dat het opnemen van een nieuw album niet uitgesloten is. Ook wilde hij de fans erop wijzen dat Axl een tijdelijke vervanger is. Brian Johnson is zeker nog niet definitief uit de band zoals men de eerste dagen dacht. Of hij ooit zijn rentree maakt is en blijft onduidelijk, gewenst is het wel.

RockMuZine feliciteert Brian Johnson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ