Kryptos – Force of Danger

Facebookrssmail

Eén van de oudste Indiase metalbands is Kryptos, opgericht in 1996 in Bangalore en de band viert dit jaar hun 25-jarig bestaan. Dat jubileum wordt opgesierd met een nieuw album, hun zesde, waarbij deze opvolger voorganger ‘Afterburner’ uit 2019 dus al snel volgt, zeer waarschijnlijk ook vanwege het bekende corona-effect.

Her en der viel te lezen, dat Kryptos bij ‘Afterburner’ gaandeweg het album in een herhaling van zetten leek te vervallen, de vraag is nu dus of de band de bakens heeft weten te verzetten.

Het album opent met ‘Raging Steel’, een lekker snel nummer met een echte NWOBHM-gitaarriff a la Night Demon en een fijne solo. ‘Hot Wired’ is een nog snellere beuker met een fraaie gitaarriff met ook afwisselende gitaarritmes. In het derde nummer zakt het tempo en dan openbaart zich al snel hetzelfde probleem als bij ‘Afterburner’, met name de mid-en licht uptempo nummers hebben veelal dezelfde melodielijn, vrij generieke gitaarriffs en de rauwe stem van Nolan Lewis klinkt dan te monotoon, zijn stem past beduidend beter bij snelle speed/thrashy nummers. Als het tempo omhoog gaat, zoals bij het snelle ‘Nighthawk’, dan komt dit euvel minder snel aan de oppervlakte.

Al met al levert Kryptos ook met ‘Force of Danger’ wel een verdienstelijk album af, productie en muzikaliteit zijn ook nu weer prima, alleen jammer dat de bovengenoemde minpunten er voor zorgen dat het album geen topper is. (72/100) (AFM Records)

Bandleden:

Nolan Lewis – Vocals & Guitars
Rohit Chaturvedi – Lead Guitars
Ganesh K. – Bass
Vijit Singh – Drums

Tracklist:

1: Raging Steel
2: Hot Wired
3: Dawnbreakers
4: Thunderchild
5: Nighthawk
6: Omega Point
7: Force of Danger
8: Shadowmancer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ