Stagewar – Danger to ourselves

Facebookrssmail

Duitsland is al sinds jaar en dag een grote hofleverancier in het metalen landschap, Stagewar is 1 van die afgevaardigde bands. De band wordt in 2003 opgericht, in de eerste 4 jaren wordt jaarlijks een demo uitgebracht, maar het duurt tot 2011 aleer het debuutalbum uitgebracht wordt en sindsdien brengt de band getrouw elke 5 jaar een nieuw album uit, een goede rekenaar weet nu dus dat nu het derde album uitgebracht wordt. In de bui wordt hun stijl omschreven als recht-toe-recht-aan thrash met een rock and roll twist.

Het album opent na een intro met gitaargetokkel met het snelle titelnummer met een heerlijk scheurende thrash and roll gitaarriff, jammer van het te lange middenstuk en de lange ‘fade-out’ met weer hetzelfde soort gepiel. Ook ‘Box of dirt’ heeft een lang intro om te vervolgen in een midtempo beuker met in het refrein zelfs een orgel en ook nu een lang middenstuk. ‘Follow me’ is dan wel een wat typische thrasher. ‘Enough is not enough’ heeft een merkwaardige opening met tuba-geschal, maar gaat daarna verder met midtempo coupletten en met snelle punkachtige refreinen. Gaandeweg het album is opvallend, dat Stagewar zich vaak bedient van dubbele vocalen in refreinen. ‘Hands of time’ bevat een fraaie melodieuze gitaarriff en een mooie afwisseling in de midtempo coupletten en het snelle refrein. ‘Over and out’ sluit af met een Anthrax-achtige gitaarriff, helaas ook in dit nummer weer een middenstuk wat de vaart uit het nummer haalt en ook weer een te lange fade-out.

Stagewar is mijns inziens toch meer een a-typische thrashband, hun stijl schuurt ook geregeld tegen punk en hardcore aan. De band heeft daarmee zeker een eigen geluid en stijl en is wat moeilijker te vergelijken met de bekendere thrashbands. Productie en muzikaliteit zijn prima in orde, de nummers zijn aardig, kosten wel wat luisterbeurten om te doorgronden, de meerdere rare middenstukken maken het geen makkelijk wegluisterbaar album, persoonlijk vind ik dat ze afbreuk doen aan de algehele kwaliteit. Maar, vorm zelf je oordeel. (70 /100) (Black Sunset)

Bandleden:

Dominik Dezius                –              Vocals & Guitars
Kimon Roggenbuck        –              Lead Guitars
James Reuter                    –              Bass
Josef Schweng                  –              Drums

Tracklist:

1                    Danger to ourselves
2                    Box of dirt
3                    Follow me
4                    R.U.N.
5                    Enough is not enough
6                    Hands of time
7                    Nothing for nothing
8                    Over and out

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ