Happy birthday Bobby Blotzer

Facebookrssmail

Bobby Blotzer werd geboren op 22 oktober 1958 in Pittsburgh, Pennsylvania en is een Amerikaanse muzikant het best bekend als de drummer van glam metal band Ratt. Hij ging naar de Torrance High School in Torrance Californië samen met zijn Ratt bandmate Juan Croucier. Bobby Blotzer begon zijn carrière bij Don Dokken, samen met Juan Croucier. Blotzer en Croucier vertrokken bij Dokken in 1978 en vormde samen FireFoxx met Ron Abrams op gitaar.

Bobby Blotzer werd Ratt drummer in 1982, nadat hij werd geworven door Ratt zanger Stephen Pearcy in plaats van Khurt Maier. Ratt is een Amerikaanse hardrock- en heavymetalband, die in de jaren 1980 tijdens de hoogdagen van glam metal en arenarock veel succes oogstte. De band stond samen met andere grote glam metal-bands zoals Quiet Riot, Mötley Crüe en Dokken aan de wieg van een hele beweging ‘glamour’ geklede hard rock bands, die het agressieve en rebelse van hun muziek zouden combineren met meezingrefreinen, vele gitaarsolo’s en poprock producties. Ze wisten in de jaren ‘80 de harten van Amerikaanse tieners te veroveren, maar vielen begin jaren ’90 uit elkaar ten gevolge van overmatig alcoholgebruik en meningsverschillen binnen de groep. De glorie periode leverde Ratt vijf opeenvolgende platina albums in de jaren ’80.

RockMuZine feliciteert Bobby Blotzer met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ